BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στο χέρι 33 λεπτά για τα ορεινά συµπύρηνα ροδάκινα Andross

Σε µια άναρχη κατάσταση, χωρίς να κόβονται παραστατικά, µε τον αριθµό στα στέκια να έχει ξεφύγει, συνεχίζεται αυτές τις µέρες η αγορά του συµπύρηνου ροδάκινου από τα ορεινά µε την ποικιλία Andross να «γράφει» επίσηµα από τις βιοµηχανίες τιµή 26 λεπτά και να πιάνει ακόµα και 33 λεπτά.

Στο χέρι 33 λεπτά για τα ορεινά συµπύρηνα ροδάκινα Andross

6
0

Η σεζόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, θα κλείσει µε τα Everts που φαίνεται να εκτοξεύονται στα 45 λεπτά λόγω τεράστιας ζήτησης και της ανάγκης των µεταποιητών να καλύψουν τα συµβόλαιά τους.

Τιμή ως και 33 λεπτά λαµβάνουν αυτές τις µέρες οι καλλιεργητές των ορεινών που παραδίδουν συµπύρηνα ροδάκινα της ποικιλίας Andross στη βιοµηχανία. Το ιδιότυπο ωστόσο καθεστώς που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, µέσα από τα στέκια, που φέτος είναι πολλαπλάσια από προηγούµενα έτη, δείχνει ως επίσηµη εµπορική πράξη µεταξύ µεταποιητή και παραγωγού τα 26 λεπτά για τα ορεινά, δύο λεπτά πάνω από την αντίστοιχη τιµή για τα πεδινά. Άλλωστε, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κόβονται καν παραστατικά, ενώ το τιµολόγιο που θα πάρει ο παραγωγός στα χέρια του –όταν το πάρει- θα γράφει αυτή την τιµή.

Την ίδια ώρα, μια ποσότητα περί τα 10 εκατ. κιλά στα ορεινά αφορά την ποικιλία Everts, η οποία και παραδοσιακά κλείνει τη σεζόν για το συµπύρηνο ροδάκινο. Όλες οι ενδείξεις για φέτος δείχνουν ότι θα πιάσει τιµή στα 45 λεπτά το κιλό, όπως είχε συµβεί και δυο - τρεις χρονιές παλαιότερα, αφού η ζήτηση από τις µεταποιητικές είναι πολύ µεγάλη. Πρόκειται για ποικιλία που αποτελεί το 1/5 της συνολικής παραγωγής ορεινών συµπύρηνων ροδάκινων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Αυγούστου 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία