BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Εξαγωγές ελαιολάδου από τη Λέσβο στη Βραζιλία

Ένα κοντέινερ γεμάτο 1.400 κιβώτια που περιέχουν φιάλες 500 ml και 300 κιβώτια που περιέχουν φιάλες του ενός λίτρου συνεταιριστικό ελαιόλαδο της Λέσβου εξήγαγε η ΕΑΣ της περιοχής στη Βραζιλία την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Με ευρωπαϊκή βούλα το ελαιόλαδο Σέλινο Κρήτης

2
1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού τύπου emprosnet.gr, ο διευθυντής της ΕΑΣ Λέσβου, Στρατής Χατζηδημητρίου, αναφέρει ότι είναι η πρώτη παρτίδα που στάλθηκε στη Βραζιλία. Στόχος της Ένωσης είναι η συνεργασία να διατηρηθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΑΣΛ, και γενικότερα τυποποιητική επιχείρηση της Λέσβου, στέλνει τυποποιημένο ελαιόλαδο στη Βραζιλία.

Το καταναλωτικό κοινό της χώρας αυτής πολύ προσφάτως άρχισε να γνωρίζει το ελαιόλαδο. Γι’ αυτό και η αγορά της Βραζιλίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως παρθένα.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική αναπτύσσεται η καλλιέργεια της ελιάς και αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνεται και η κατανάλωση του ελαιολάδου. Χώρες που παράγουν ελαιόλαδο είναι η Αργεντινή, η Χιλή και το Περού, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες να αναπτυχθεί η καλλιέργεια της ελιάς και στη Βραζιλία, αλλά χωρίς επιτυχία καθώς το κλίμα είναι πολύ ζεστό, με αποτέλεσμα να μη μετατρέπεται ο χυμός του καρπού της ελιάς σε ελαιόλαδο.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-03-2012 16:19Σταύρος Μαντάκης

Μία ερώτηση. Θέλω να μάθω εάν είναι δυνατόν,πόσο στοίχισε η μεταφορά.Μένω στην Βραζιλία και ενδιαφέρομαι. Ευχαριστώ Σταύρος Μαντάκης

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία