BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Η ξηρασία στις ΗΠΑ ωθεί τις τιμές καλαμποκιού

Κατά 22% από τα χαμηλά 20 μηνών που είχαν αγγίξει στα μέσα Ιουνίου έχουν ανακάμψει οι τιμές στα προθεσμιακά συμβόλαια καλαμποκιού, εν μέσω ξηρασίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, πρόκειται για τη χειρότερη ξηρασία σε διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, η οποία υπονομεύει τη φετινή σοδειά καλαμποκιού.

Η Αργεντινή αλλάζει το σκηνικό για την αγορά καλαμποκιού

2
1

Την ίδια ώρα, οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν ότι οι τιμές θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο 13%, αγγίζοντας τα επτά δολάρια ανά μπούσελ, σε περίπτωση που συνεχισθούν οι συνθήκες ξηρασίας. Εν τω μεταξύ, το ράλι στις τιμές καλαμποκιού ωθεί προς τα πάνω τις διεθνείς τιμές τροφίμων, οι οποίες μέχρι τώρα είχαν υποχωρήσει 14% από τα υψηλά – ρεκόρ που είχαν αγγίξει τον Φεβρουάριο του 2011.
«Αυτό που συμβαίνει θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «καταστροφή» για την αμερικανική προσφορά αραβόσιτου», αναφέρει ο Πίτερ Μάγιερ, υπεύθυνος αγροτικών εμπορευμάτων στην PIRA Energy Group, που έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την παραγωγή καλαμποκιού.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την αγορά καλαμποκιού και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια αγορά στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Ιουλίου. 



Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-07-2012 12:09ΤΣΑΤΣΑΚΟΥΛΙΑΣ

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 30% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία