BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Ημερίδες για την Ελληνίδα Αγρότισσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ημερίδες για την Ελληνίδα Αγρότισσα διοργανώνουν: α) το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής, β) o Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής καθώς και γ) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ahmeragrotissas

44
0

Ημερίδα με θέμα: «Η Ελληνίδα Αγρότισσα» διοργανώνει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15) όπου θα γίνει παρουσίαση της έρευνας – μελέτης με θέμα: «Η Ελληνίδα αγρότισσα: αποτύπωση της συμμετοχής, προβλήματα, προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα και την ελληνική ύπαιθρο», που εκπονήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Θα συμμετέχουν γυναίκες αγρότισσες από γυναικείους συνεταιρισμούς αλλά και μεμονωμένες αγρότισσες οι οποίες και θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους στην ύπαιθρο και τα προϊόντα τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικά στην αγορά.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που θα διερευνήσουν την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που θα αναφερθούν πως αντιμετωπίζουν οι αγρότισσες σήμερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ, όπως δημοσιεύθηκε στο site του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, minagric.gr 

10.00 Αφίξεις-Εγγραφές

10.30 Χαιρετισμοί-Ομιλίες

Σταύρος Αραχωβίτης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Εσωτερικών

Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονομικών

Ολυμπία Τελιγιορίδου, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων

Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής

11.30  Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

Αναστασία Παπουτσή, προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομαδικών Δραστηριοτήτων ΥπΑΑΤ

Βαρούτα Δέσποινα, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς 

11.50 Εκπαίδευση Αγροτισσών 
Θανάσης Μπουρλέτσικας, διευθυντής Διεύθυνσης Αγροτικής Κατάρτισης ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

12.10 Γυναικεία επιχειρηματικότητα και επενδυτικά προγράμματα
Νίκος Μανέττας, προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Προγραμμάτων Διαχείρισης ΥπΑΑΤ

12.30 Παρουσίαση της έρευνας: «Η Ελληνίδα αγρότισσα: αποτύπωση της συμμετοχής, προβλήματα, προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα και την ελληνική ύπαιθρο»
Μαρία Γκασούκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, επιστημονικά υπεύθυνη για την έρευνα

13.00 Ομιλίες – καταθέσεις εμπειριών από γυναίκες μέλη γυναικείων συνεταιρισμών ή μεμονωμένες αγρότισσες

14.30 Συμπεράσματα-κλείσιμο ημερίδας



Ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ελληνίδα Αγρότισσα

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας και το Europe Direct του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης προσκαλούν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου σε ημερίδα, που έχει τίτλο «Η Γυναίκα της Υπαίθρου: Εμπειρίες, Προκλήσεις, Προοπτικές».

Η εκδήλωση θα γίνει προς τιμήν της Ελληνίδας Αγρότισσας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα (Κατούνη 12-14) από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Στην ημερίδα θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα: «Προϋποθέσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από τις γυναίκες της υπαίθρου», «Χρηματοδοτικά εργαλεία πρωτογενούς τομέα», «Σύγχρονες πρακτικές στη γεωργία» και «Παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων».

Επίσης στα θέματα της ημερίδας συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις που αφορούν την εμπειρία από την εκτροφή μαύρου χοίρου, από την καλλιέργεια ζαχαρότευτλου και τη μεταποίησή του, καθώς και από την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Όσες γυναίκες αγρότισσες, γυναικείοι αγροτικοί και συνεταιρισμοί επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της ημερίδας να παρουσιάσουν δείγματα των προϊόντων τους και διαφημιστικά φυλλάδια, καθώς παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προσκομίσουν τα προϊόντα και το διαφημιστικό υλικό στον χώρο της εκδήλωσης, είτε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (από τις 10:00 έως 14:00), είτε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου (από τις 8:30-9:00).


Τέλος,
στο κτίριο του Ελληνικού ICOMOS (Πειραιώς 73, Αθήνα), ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής 'Άγιος Γεώργιος' σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής 'Ακρόπολις', θα συζητήσει τη σημαντική συμβολή της αγρότισσας στην τοπική ανάπτυξη και σε «Βιώσιμες Κοινωνίες με συνεργασία», τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στις 12.00μμ.

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

 

12.00  Καλωσόρισμα, Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

12.10  Γιάννης Κοντογιάννης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής

 

12.15   Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής

 

12.20  Βασίλειος Κόκκαλης, υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (έχει προσκληθεί)

 

12.35  Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, Γραμ. Κτηνοτροφικού Συλλόγου

 

12.50  Δήμητρα Καραβάνα, αμπελουργός

 

13.05   Ευανθία Βοναζούντα, Executive Chef, Δ/τρια Γυναικών Αρχιμαγείρων

 

13.20  Joanna Ochniak, Πρόεδρος Γυναικών Παγκόσμιας Ομοσπον. Chefs

 

14.00  Αποχώρηση                                                        

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1996, από την 4η Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις γυναίκες (Πεκίνο, 1995).


Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με την αφορμή του εορτασμού επισημαίνουν ότι «Η φύση και ο πολυδιάστατος ρόλος της γεωργίας, κυρίως ο διατροφικός και ο οικολογικός, τεκμηριώνει την υποχρέωση της πολιτείας για στοχευμένη προστασία. Η εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής συνιστά παρέμβαση υψίστου ‘Δημοσίου Συμφέροντος’ και, για να είναι αποτελεσματική, χρειάζεται στρατηγική κοινής αποδοχής, στην οποία οι κοινωνικοί εταίροι να εντάξουν με αμοιβαιότητα τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις τους».

 

Γιάννης Κοντογιάννης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου


Κώστας Μουζάκης, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής


Μάγδα Κοντογιάννη, Γραμματέας Κτηνοτροφικού

 
Εύα Βοναζούντα, Δ/τρια Γυναικών Λέσχης Αρχιμαγείρων


Κώστας Μαντζουράνης, Δημ. Σχέσεις Κτηνοτροφικού, 694 8250 720


Δημήτρης Μιχαηλίδης, Συντονιστής, michaeld@otenet.gr

 

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής Άγιος Γεώργιος

Βουστάσιο Κοντογιάννη

Πλήθωνος Γεμιστού 14

13678 ΑΧΑΡΝΑΙ

τηλ. 210 24 00 242

ktinotrofoiattikis@gmail.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία