BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Μονοποικιλιακά Ξινόμαυρα στο Wine Club Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 20.00, στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, με θέμα Μονοποικιλιακά Ξινόμαυρα, θα εξεταστούν ιδιαιτερότητες κλώνων, καλλιεργητικές τεχνικές και μέθοδοι οινοποίησης, κλασσικές και νέες ζώνες καλλιέργειας, προνομιούχα αμπελοτόπια και νέες γεύσεις.

amonopoikixinomaura

0
0

Σοφιστικέ, δυναμικό, δίνει κρασιά που ξεχειλίζουν αρώματα. Το Ξινόμαυρο, με την υψηλή οξύτητα και τις αυστηρές τανίνες, μπορεί στη νεότητά του να είναι ανένδοτα τεταμένο και άγουρο. Με τον χρόνο, όμως, μαλακώνει. Αν προσθέσουμε και τη μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, αντιλαμβανόμαστε γιατί οι αλλοδαποί οινοδημοσιογράφοι το συγκρίνουν με ποικιλίες-ντίβες όπως το Pinot Noir και το Nebbiolo.

Με οδηγό τη χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, η βραδιά θα ξεκινήσει με εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχιστεί με τυφλή γευστική δοκιμή μονοποικιλιακών κρασιών από το εκλεκτό σταφύλι.

Μαζί της η ειδικός αμπελουργίας-οινολόγος Χαρούλα Σπινθηροπούλου από την Αργατία.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI’96 για τη σεζόν 2018 – 2019 θα πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνει κανείς μέλος του Wine Club THESSALONIKI’96, μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 2310 888311 ή στο email: info@wineplus.gr.

Το Wine Club THESSALONIKI'96 είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα. Συνδυάζει την εμπειρία 20+ χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση-εκπαίδευση.

Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εννιά  συναντήσεις ετησίως (Σεπτέμβριος – Μάιος, μία ανά μήνα).

Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 100€.

Το κόστος παρακολούθησης μίας συνάντησης είναι 20€.

Περισσότερες πληροφορίες: wineplus.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία