BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Τα φυτο-βιοσυστήματα σε συνέδριο του ΕΛΓΟ

Στις 23-25 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Porto Palace) το συνέδριο για τα φυτο-βιοσυστήματα και την υγεία των φυτών που διοργανώνει ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

aphytobiomelgosyzhthsh

9
0

Το φυτο-βιοσύστημα (phytobiome) είναι ένας καινούριος όρος που περιγράφει την αλληλεπίδραση των φυτών με οργανισμούς όπως τα έντομα, οι μύκητες, τα ασπόνδυλα και που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επηρεάζει την κατάσταση του αγροσυστήματος.

Μια καλύτερη κατανόηση των φυτο-βιοσυστημάτων εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της γεωργίας ενώ παράλληλα θα περιορίζει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον μέσω και της μειωμένης χρήσης εντομοκτόνων.

Ειδικό βάρος θα δοθεί στην εξέλιξη της συσχέτισης Καλλιεργειών-Αρθρόποδων-Μικροβίων (CAMo). Επί του παρόντος, η γνώση γύρω από τη διάδραση των CAMo είναι περιορισμένη επειδή ιστορικά τα ερευνητικά πεδία παρέμεναν διασκορπισμένα.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία COST Action FA1405 αποσκοπεί στο να συνδυάσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία για τις CAMos στην Ευρώπη που θα περιλαμβάνει βασική και στρατηγικού χαρακτήρα έρευνα σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα προκειμένου να διαμορφωθεί μια διεπιστημονική πλατφόρμα, που θα αποτελεί θερμοκοιτίδα αναζήτησης πάνω στους μηχανισμούς, τις εφαρμογές και τις επιπτώσεις της αλληλοσυσχέτισης των CAMo στη σοδειά.

Περισσότερες πληροφορίες: www.conference-fa1405.gr

email: info@conference-fa1405.gr

τηλ: (+30) 2310 471 544

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία