BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Αποκριάτικο sleepover στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Sleepover’ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Φέρει τον τίτλο «Ξεχωριστά Σαββατόβραδα στο Αγρόκτημα» και περιλαμβάνει τη διαμονή για μια νύχτα των παιδιών στο Αγρόκτημα, δημιουργώντας κατασκευές, παίζοντας παιχνίδια, απολαμβάνοντας περιπάτους και μαγειρεύοντας.

asleeppamgewsxFEBii

153
0

Απευθύνεται σε 30 παιδιά (Γ’ έως ΣΤ’ δημοτικού), με το επόμενο sleepover να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 με τίτλο «Ξεκίνησε το Τριώδιο!». Θα γίνουν: περίπατος εξερεύνησης στο δασάκι της Σχολής, παραδοσιακά μαγειρέματα, κατασκευές για αποκριάτικες μάσκες, χαρταετούς και σαΐτες.

Η προσέλευση των παιδιών στη Σχολή έχει οριστεί για τις 19:30 η ώρα του Σαββάτου (16/02) και η αποχώρηση για τις 10:00πμ της επόμενης μέρας. Ως χώρος διανυκτέρευσης έχει επιλεγεί η πρόσφατα ανακαινισμένη βιβλιοθήκη της Σχολής.



Στόχος των υπεύθυνων του προγράμματος είναι και η μύηση των παιδιών στη μοντέρνα αντίληψη για τη χρήση της βιβλιοθήκης, που από χώρος «αποστειρωμένος και ήσυχος» μπορεί να λειτουργήσει ως δημιουργικό και φιλόξενο περιβάλλον μάθησης που ενθαρρύνει τις συνεργασίες, την αγάπη για το βιβλίο και μεταδίδει τις βασικές αρχές αξιολόγησης και κατάλληλης χρήσης των πληροφοριών. Τα παιδιά θα έχουν, λοιπόν, τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα, να συνεργαστούν, να παίξουν, να αφηγηθούν, να δραματοποιήσουν ιστορίες και να παρακολουθήσουν ταινίες στη Βιβλιοθήκη της Σχολής.



Για τη διανυκτέρευσή τους θα χρησιμοποιήσουν sleeping bag σε υπόστρωμα. Για λόγους ασφάλειας και εξοικείωσης με τον χώρο, κατά τη διάρκεια της νύχτας ο χώρος θα είναι υποφωτισμένος, ενώ θα  παρευρίσκονται και θα είναι σε ετοιμότητα όλα τα στελέχη του προγράμματος για οποιοδήποτε απρόοπτο.

Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τέσσερα sleepover (20/10/2018, 3/11/2018, 8/12/2018 και 15/12/2018) και εκτός της 16ης Φεβρουαρίου 2019 έχουν προγραμματιστεί ακόμη τρία, στις: 16 Μαρτίου 2019, 20 Απριλίου 2019 και 18 Μαΐου 2019. Η θεματολογία των sleepover ποικίλλει και θα διαφοροποιείται σε κάθε διανυκτέρευση. Το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων  κάθε βραδιάς σχετίζεται με εποχιακά καθώς και εορταστικά  θέματα, όπως οι Αποκριές και το Πάσχα.


Περισσότερες πληροφορίες:

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Μαρίνου Αντύπα 54, Τ.Θ. 60097, ΤΚ 57001, Θέρμη

τηλ: 2310 492 700

www.afs.edu.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία