BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Μηνιαία toolkit events για νέους αγρότες και επιχειρηματίες

Νέα σειρά μηνιαίων εκδηλώσεων (Toolkit events) για νέους αγρότες και επιχειρηματίες του χώρου της αγροδιατροφής από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

atoolkitevents_neagewrgianeagenia

11
0

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιάσουν μια ποικιλία θεματικών που θα λειτουργήσει  ως «εργαλειοθήκη» για τη νέα γενιά επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικά εργαλεία για την ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.

Ξεκίνησαν πιλοτικά το προηγούμενο διάστημα στον Βόλο και τα Γρεβενά όπου συζητήθηκαν ευκαιρίες μικροπιστώσεων για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Ο κύκλος εγκαινιάζεται επίσημα με  τη συνάντηση «Creative Couples: Ιστορίες παραγωγών και δημιουργών στον αγροδιατροφικό κλάδο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Detrop 2019 (αναλυτικά εδώ), το Σάββατο 2 Μαρτίου (ώρα 16:30-18:30μμ), στο συνεδριακό κέντρο Helexpo Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης). Συντονιστής θα είναι ο Χρήστος Κατσάνος, Brand Strategist στην εταιρεία Tropos Branding (μέλος του DGK Group), με ομιλητή τον Δημήτρη Δημητριάδη, Chief Innovation Officer, the Futurecats. Σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Agrodesign Cluster, θα περιγραφεί η σημασία του branding για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Τρία ζευγάρια δημιουργών και παραγωγών, θα μοιραστούν με το κοινό  καλές πρακτικές αλλά και λάθη προς αποφυγή στην κοινή τους πορεία για τη δημιουργία ενός brand.  

Η Λάρισα θα είναι ο δεύτερος σταθμός για τη δράση, καθώς την Κυριακή 3 Μαρτίου (10:00 – 11:30πμ) στο πλαίσιο της Agrothessaly 2019 (αναλυτικά εδώ) στην αίθουσα Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης Λάρισας, θα γίνει ενημέρωση με θέμα «Μικροπιστώσεις: Ένα εργαλείο για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι από τις: Action Finance Initiative (AFI), Αναπτυξιακή Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνουν για την παρουσία τους την κα. Αθαναηλίδου στο email: helena.athanailidou@rutgers.edu.

Οι εκδηλώσεις θα διοργανώνονται κάθε φορά σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να φτάσουν όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και εκεί εκτιμάται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη. Πρόκειται για ευέλικτα και σύντομα εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιούνται από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου και θα συμπεριλαμβάνουν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από  τους ίδιους τους νέους που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του προγράμματος:

http://generationag.org

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία