BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Σε εξέλιξη στο Ναύπλιο ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου ATHENA

Για τρεις ημέρες, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου θα διεξάγεται στο Ναύπλιο ο τέταρτος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου ATHENA.

athenaoliveoilcompetition

27
0

Το Ναύπλιο επελέγη φέτος ως τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού με το βλέμμα στην ανάδειξη της ιστορικής πόλης αλλά και του ελαιώνα της Αργολίδας.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης θα γίνουν στο Βουλευτικό, κτίριο μεγάλης συμβολικής αξίας, αφού πρόκειται για την πρώτη Βουλή των Ελλήνων του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η κριτική επιτροπή, την οποία συναπαρτίζουν 20 διεθνούς φήμης δοκιμαστές ελαιολάδου από 12 χώρες θα κρίνει πάνω από 360 έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από 14 χώρες: Αλγερία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Χιλή και φυσικά Ελλάδα.

Τα ελαιόλαδα θα βαθμολογηθούν σε μία κλίμακα από 65 έως 100 και αναλόγως θα βραβευθούν ή όχι με χάλκινο, αργυρό, χρυσό ή μεγάλο χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια, τα καλύτερα ελαιόλαδα του διαγωνισμού - όσα θα έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία από 95/100 και πάνω - δοκιμάζονται εκ νέου για να αναδειχθεί το καλύτερο του διαγωνισμού.

Η διαδικασία αξιολόγησης των ελαιολάδων είναι κλειστή στο κοινό. Εκτός διαγωνισμού, οι κριτές αναμένεται να εξερευνήσουν την πόλη του Ναυπλίου, τα ελαιόλαδα της Αργολίδας και την τοπική γαστρονομική παράδοση. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού στις 27 Μαρτίου και η απονομή των μεταλλίων θα γίνει στην Αθήνα στις 20 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Ο διαγωνισμός Αthena διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητήριου Αργολίδας. Τελεί υπό την αιγίδα του Enterprise Greece, του Κέντρου Ελιάς της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.


Περισσότερες πληροφορίες:

ATHENA Iinternational Olive Oil Competition 2019 – ATHENA IOOC 2019

Vinetum Event Management, Λεωφόρος Καρέα 41, 16233 Αθήνα

τηλ: 30 210 76 60 560, email: info@vinetum.gr
www.athenaoliveoil.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία