Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Ανταγωνιστικότητα προϊόντων αγροδιατροφής σε Λέσβο, Χίο, Σάμο

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα πλαίσια του έργου Αγροταυτότητα του προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Κύπρου, το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία και με άλλους εταίρους των δύο περιοχών και ανάδοχο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει τρεις ακόμη ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα την ταυτοποίηση της αυθεντικότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα: στη Λέσβο (αίθουσα του Επιμελητηρίου) στις 15 Απριλίου, ώρα 20:00μμ, τη Χίο (αίθουσα του Επιμελητηρίου) στις 17 Απριλίου, ώρα 20:00μμ και τη Σάμο στις 20 Απριλίου, ώρα 20:00μμ στο Μουσείο Οίνου της ΕΟΣΣ.

antagwpleonekthsamouapril

0
0

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη Λέσβο (15 Απριλίου) 

20:00 - 20:30μμ > Προσέλευση συμμετεχόντων

20:30 – 20:40μμ > Χαιρετισμοί Επισήμων  

20:40 – 21:00μμ > Η επιχειρηματικότητα στην αγροδιατροφή στα νησιά: Δυνατότητες και προοπτικές
Ελένη Σελάχα, επιχειρηματίας Λέσβου  

21:00 – 21:20μμ > Ο πρωτογενής τομέας του Βορείου Αιγαίου: Ζητήματα κόστους, ποιότητας και εξωστρέφειας
Θανάσης Κίζος, καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου  

21:20 - 21:40μμ > Ανάπτυξη brand name νησιωτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι: Το μοντέλο της Λήμνου από τη θεωρία στην πράξη, με μετρήσιμα αποτελέσματα
Δημήτρης Σκάλκος, αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

21:40 – 22:00μμ > Το έργο Αγροταυτότητα για την ταυτοποίηση αυθεντικότητας τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Στόχοι, προοπτικές και συμμετοχή επιχειρήσεων
Τακαβάκογλου Βασίλειος, δρ. γεωπόνος, τεχνικός σύμβουλος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου

22:00 – 22:15μμ > Γενετικές, γονιδιωματικές προσεγγίσεις για την ταυτοποίηση των ειδών, εξακρίβωση της γνησιότητας, ιχνηλασιμότητα των τροφίμων και δημιουργία αξίας προϊόντων Παναγιώτης Μαδέσης, ερευνητής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη Χίο (17 Απριλίου)

19:30 - 20:00μμ > Προσέλευση συμμετεχόντων

20:00 – 20:10μμ > Χαιρετισμοί Επισήμων  

20:10 – 20:30μμ > Η εξέλιξη των τομέων παραγωγής και των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας στο Β. Αιγαίο και τη Χίο. Έρευνα καινοτομικής ικανότητας στον κλάδο παραδοσιακών προϊόντων διατροφής της Χίου
Μανώλης Χριστοφάκης, καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Καλλιόπη Μελιτζάνη, διαιτολόγος-διατροφολόγος (ΜSc, ΜΒΑ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

20:30 – 20:50μμ > Η επιχειρηματικότητα στην αγροδιατροφή στα νησιά: Δυνατότητες και προοπτικές σε τοπικό επίπεδο
Κώστας Πλακωτάρης, επιχειρηματίας Χίου  

20:50 – 21:10μμ > Ανάπτυξη brand name νησιωτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι: Το μοντέλο της Λήμνου
Δημήτρης Σκάλκος, αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

21:10 – 21:30μμ > Το έργο Αγροταυτότητα για την ταυτοποίηση αυθεντικότητας τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Στόχοι, προοπτικές και συμμετοχή επιχειρήσεων
Τακαβάκογλου Βασίλειος, δρ. γεωπόνος, τεχνικός σύμβουλος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου

21:30 – 21:50μμ > Γενετικές, γονιδιωματικές προσεγγίσεις για την ταυτοποίηση των ειδών, την εξακρίβωση της γνησιότητας, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων και τη δημιουργία αξίας των προϊόντων
Παναγιώτης Μαδέσης, ερευνητής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη Σάμο (20 Απριλίου) 

19:30 – 20:00μμ > Προσέλευση συμμετεχόντων

20:00 – 20:10μμ > Χαιρετισμοί επισήμων  

20:10 – 20:30μμ > Ο Συνεταιρισμός Σάμου επανασυστήνεται, στοχεύοντας στο αύριο
Γιάννης Σκούτας, γεωπόνος (MSc), περιβαλλοντολόγος (MSc), Πρόεδρος Δ.Σ. Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ.)  

20:30 – 20:50μμ > Προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ: Δυνατότητες του πρωτογενή τομέα Σάμου και Ικαρίας
Γιώργος Κατσικογιάννης, γεωπόνος (MSc), οινολόγος (MSc), υποψήφιος διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου  

20:50 – 21:10μμ > Ανάπτυξη brand name νησιωτικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι: Το μοντέλο της Λήμνου
Δημήτρης Σκάλκος, αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

21:10 – 21:20μμ > Το έργο Αγροταυτότητα για την ταυτοποίηση αυθεντικότητας τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Στόχοι, προοπτικές και συμμετοχή επιχειρήσεων
Τακαβάκογλου Βασίλειος, δρ. γεωπόνος, τεχνικός σύμβουλος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου

21:20 – 21:40μμ > Γενετικές, γονιδιωματικές προσεγγίσεις για την ταυτοποίηση των ειδών, την εξακρίβωση της γνησιότητας, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων και τη δημιουργία αξίας των προϊόντων
Παναγιώτης Μαδέσης, ερευνητής Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)


Επιστημονικός υπεύθυνος έργου:
Δημήτρης Σκάλκος, αναπληρωτής καθηγητής Διοίκησης Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πληροφορίες-Συμμετοχή:
Χριστίνα Σακαλή, τηλ: 22540 83013

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία