BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Μήλο, τροπικά φρούτα, επιτραπέζιο σταφύλι στη Μacfrut 2019

Στις 8 με 10 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο Rimini στην Ιταλία θα διεξαχθεί η 36η Macfrut. Θα κυριαρχούν τα χρώματα δύο φρούτων που θεωρούνται σημαντικά για την επόμενη χρονιά: το κόκκινο, από την ποικιλία μήλων ΠΟΠ Cuneo και το κίτρινο από τον ανανά.

amacfrut19applepineappleii

27
0

Οι συμμετέχοντες εκθέτες θα εκπροσωπούν έντεκα τομείς από όλη την αλυσίδα φρούτων και λαχανικών: την παραγωγή και το εμπόριο φρεσκοκομμένων και αποξηραμένων φρούτων, σπόρους και φυτώρια, μηχανήματα, εξοπλισμό και τεχνολογίες καλλιέργειας, συγκομιδής, συσκευασίας, προστασίας, διαχείρισης σοδειάς και υπηρεσιών.

Θα λειτουργεί το Acqua Campus, έκτασης 700τμ με τεχνολογίες αιχμής στην άρδευση, το Χωριό με συστήματα Θερμοκηπίου, φόρουμ με υλικοτεχνικό εξοπλισμό για κατεψυγμένα.

Θα φιλοξενηθεί Συνέδριο Τροπικών Φρούτων (8-9 Μαΐου) με έμφαση στην παπάγια, το λεμόνι (lime), τα φρούτα του πάθους (passion fruit), το αβοκάντο, το μάνγκο, τον ανανά με εκπροσώπους από την Ινδονησία, όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες εκτάσεις παραγωγής του και την Κόστα Ρίκα. Θα μοιραστούν την εμπειρία τους στελέχη της DOLE.

Θα γίνει ακόμη συνάντηση για το Επιτραπέζιο Σταφύλι (10 Μαΐου) που θα αφορά τόσο την ιταλική εμπειρία στη Σικελία και την Απουλία, τη Μεσόγειο όσο και τα δεδομένα για τον κλάδο διεθνώς.

Στο επίκεντρο της διοργάνωσης θα βρεθεί η υποσαχάρια Αφρική. Στις 8 Μαΐου διοργανώνεται συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αξιωματούχους από την Ιταλία και χώρες της Αφρικής πάνω στο θέμα της βιομηχανικής ανάπτυξης στη γεωργία και τα κηπευτικά της αφρικανικής ηπείρου.

Ο Πρόεδρος της Cesena Fiera Renzo Piraccini σχολίασε σχετικά: «Ο κλάδος των φρούτων και λαχανικών, όπως και άλλοι τομείς βιώνει τον ανταγωνισμό. Σε ό,τι αφορά τη Macfrut 2019, η επιλογή να συνεργαστούμε με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ήταν σίγουρα τολμηρή. Η Macfrut 2019 θα είναι ξεχωριστή, με περισσότερες καινοτομίες από ποτέ.»

Η περιοχή της Ιταλίας που θα συγκεντρώσει την προσοχή στην έκθεση είναι το Piedmont που υπολογίζεται ότι παράγει τον χρόνο γύρω στους 170.000 τόνους κυρίως κόκκινων μήλων. Παρουσιάζει, επίσης, σημαντική παραγωγή σε ακτινίδια, που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ιταλία και αντιπροσωπεύει το 20% στη χώρα.

Επιπλέον, διοργανώνεται Συνέδριο (10 Μαΐου) με θέμα «Οι αλυσίδες τροφοδοσίας συναντούν τον κόσμο των βιοδιεγερτικών ουσιών (Biostimulants)» και θεματικές επισκέψεις σε σταντ εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, οι διεθνείς επισκέπτες που θα προσελκύσει υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 37% από την Ευρώπη, σε ποσοστό 34% από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τη Ρωσία, κατά 12% από χώρες της Βόρειας Αφρικής και υποσαχάριες, της κεντρικής και νότιας Αμερικής σε ποσοστό 10% και της Μέσης και Άπω Ανατολής σε ποσοστό 7%.

Τα ενδιαφέροντά τους εκτιμάται ότι κατά 26% αφορούν την τεχνολογία γύρω από τον τομέα, το 12% φαίνεται να θέλει να μάθει περισσότερα για το εμπόριο και τη λιανική, το 37% προσανατολίζεται στα θέματα της παραγωγής και τα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχανικά, το 17% προσελκύεται από σπόρους και φυτώρια, και τέλος ένα 8% από υπηρεσίες και logistics.

 


Περισσότερες πληροφορίες: macfrut.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία