BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Στην οικογένεια της Veltia πέρασε το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ

Στη μεγάλη οικογένεια εργαστηριακών αναλύσεων της Veltia (Labs for Life) πέρασε το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ το οποίο επικεντρώνεται τα τελευταία 12 χρόνια στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένων ελαιόλαδων.

veltia-sevitel

56
0

Η επίσημη μεταβίβαση του εργαστηρίου, κατ’ ουσίαν της ομάδας (panel) που βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, έγινε σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη στο χώρο που φιλοξενεί μέχρι τώρα το Οργανοληπτικό Εργαστήριο.


Στην παρουσίαση το εγχειρήματος το λόγο είχαν ο πρόεδρος της Veltia, Θύμης Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ, Κωνσταντίνος Κουτσιούμπης, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Ελαιόλαδου, Μανώλης Γιαννούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Veltia Αλέξανδρος Γιαννούσιος.

Όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές, το εν λόγω εργαστήριο ήταν ιδέα του Παναγιώτη Καραντώνη, γενικού διευθυντή τότε του συνδέσμου τυποποιητών ελαιολάδου (ΕΣΒΙΤΕ) και άρχισε να λειτουργεί το 2012, ενώ στη συνέχεια, το 2017, η συγχώνευση  ΕΣΒΙΤΕ – ΣΕΒΙΤΕΛ έφερε το εργαστήριο στον διευρυμένο ΣΕΒΙΤΕΛ.

Ψυχή του εργαστηρίου βέβαια, υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα η Έφη Χριστοπούλου, πρώην στέλεχος του υπουργείου Εμπορίου, έχοντας το συντονισμό και την ευθύνη της ομάδας γευσιγνωστών που έκανε τις οργανοληπτικές αναλύσεις, πετυχαίνοντας αναγνώριση τόσο εντός της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κυρία Χριστοπούλου ήταν μάλιστα το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, καθώς της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο εν λόγω εργαστήριο.

Τόσο ο πρόεδρος, Θύμης Ευθυμιάδης, όσο και ο Διευύνων Σύμβουλος της Veltia, Αλέξανδρος Γιαννούσιος, αναφέρθηκαν στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για το συγκεκριμένο εργαστήριο στη «μεγάλη αγκαλιά» της εταιρείας Veltia, ενώ δεσμεύθηκαν για τη συνέχιση της προσφοράς του στον κλάδο του ελαιόλαδου.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ ιδρύθηκε το 2012 από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών και Τυποποιητών Ελαιολάδου – ΕΣΒΙΤΕ.

Από το 2017, με την συγχώνευση των δύο Συνδέσμων ελαιολάδου, υπό την ομπρέλα του ΣΕΒΙΤΕΛ, το Εργαστήριο μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στα γραφεία του ΣΕΒΙΤΕΛ και λειτουργεί πλέον ως «Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης παρθένων ελαιολάδων ΣΕΒΙΤΕΛ».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • το ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα της χώρας με τεράστια κοινωνική και οικονομική σημασία,
  • οργανοληπτική αξιολόγηση αποτελεί τον σημαντικότερο δείκτη ποιότητας για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα,
  • η ποιότητα αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει το ελληνικό ελαιόλαδο έναντι των ανταγωνιστών του,

καθίσταται προφανές ότι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προοπτική και το μέλλον του προϊόντος.

Το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (ΔΣΕ). Συμμετέχει επίσης, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, στις κατ΄ έφεση εξετάσεις παρθένων ελαιολάδων.



Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία