BACK TO
TOP
Business

Φέσι 1 εκατ. ευρώ καταγγέλλει η ΕΑΣ Κιάτου από την Πασχάλης Κρέτα

«Εάν χρεοκοπήσουμε, γι’ αυτό θα ευθύνεται η εταιρεία Πασχάλης Κρέτα ΑΕ» κατήγγειλε στην Agronews ο νόμιμος εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου Κωνσταντίνος Ν. Παπαβασιλείου, καθώς λιγοστεύουν οι ελπίδες μας να πάρουμε τα λεφτά που μας χρωστά από πέρυσι.

Φέσι 1 εκατ. ευρώ καταγγέλλει η ΕΑΣ Κιάτου από την Πασχάλης Κρέτα

5
0

Όπως εξηγεί «το καλοκαίρι του έτους 2012, η πλειοψηφία των παραγωγών της προαναφερόμενης ομάδας, που ασχολούνται με την παραγωγή βερίκοκων και σταφυλιών, πώλησαν το σύνολο της παραγωγής τους στην ανώνυμη εταιρεία που φέρει την επωνυμία «ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε.».

 

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον ίδιο παρέλαβε από τους παραγωγούς τις συμφωνηθείσες ποσότητες φρούτων, υποσχόμενη να καταβάλλει το αντίτιμο σε διάστημα, κατά μέσο όρο, τριών μηνών από την εκάστοτε παραλαβή. Οι παραγωγοί όμως, ουδέποτε εξοφλήθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία αδράνησε παντελώς, σημειώνει ο ίδιος.

 

Όπως μπορεί να ξέρει το «φέσι» του 1 εκατ. ευρώ περίπου που άφησε η εταιρεία στην Κόρινθο δεν είναι και το μοναδικό. Επισημαίνει ο ίδιος ότι η εταιρεία έχει ρίξει «φέσια» και σε πολλούς  άλλους συνεταιρισμούς ή παραγωγούς ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αργολίδα (για Βερίκοκα), στη Λακωνία (για πορτοκάλια) στη Κρήτη (για Σταφύλια), στη Θεσσαλία ( για ακτινίδια). Εκτιμά ότι η «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί είναι της τάξεως των 5-10 εκατ. ευρώ.

Το θέατρο του παραλόγου κατά τον ίδιο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Παρά το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η ανωτέρω εταιρεία και τη σωρεία των υποχρεώσεων που αυτή φέρει, σημειώνει ο Κωνσταντίνος Ν. Παπαβασιλείου κυκλοφορεί, στην πόλη του Κιάτου, η πληροφορία πως ο νόμιμος εκπρόσωπος της, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, έχει ήδη προβεί σε διαδικασίες σύστασης νέας εταιρικής μορφής με την επωνυμία, «ΤΣΟΥΜΠΛΑΚΟΣ LIMITED». Με την πρόθεση μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος να κινηθεί στο ίδιο αντικείμενο με την προγενέστερη επιχείρηση, χρησιμοποιώντας τις ίδιες εγκαταστάσεις με την Πασχάλης Κρέτα ΑΕ που βρίσκονται στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ένωσης, τις εγκαταστάσεις αυτές τις μισθώνει αντί του ποσού των 1.800 ευρώ και σε αυτές παραλαμβάνει την σουλτανίνα, την οποία δίνουν κάποιοι παραγωγοί της Κορίνθου.  

Για όλα τα παραπάνω και με στόχο την εξεύρεση άμεσα λύσης στο φλέγον αυτό θέμα η  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου που είναι Δευτεροβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση κοινοποίησε  επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στην Διεύθυνση Γεωργίας στην Κόρινθο όσο και στην Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής του Νομού Ηρακλείου –όπου εμφανιζόταν η έδρα της εταιρείας- Στρατούλα Καούρη, ενώ γνώση έχουν λάβει και ο Περιφερειάρχης Κρήτης αλλά και Βουλευτές του Νομού.

 

Την ίδια στιγμή αναρωτιέται ο Κωνσταντίνος Ν. Παπαβασιλείου με δεδομένο ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν λάβει γνώση περισσότερο από ένα μήνα, αν κάποιος έχει προχωρήσει σε έλεγχο της εταιρείας ιδίως όταν αυτή αναπτύσσεται και στο εξωτερικό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία