BACK TO
TOP
Business

Νέες εξαγορές μελετά η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης

«Φλερτ» με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Λάρισα» έχει ξεκινήσει η βορειοελλαδίτικη ανταγωνίστρια δύναμη Μασούτης, όπως επιβεβαίωσε στην Agrenda, διοικητικό στέλεχος της τελευταίας.

Νέες εξαγορές μελετά η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης

0
0

 Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μασούτης ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Λαρισαϊκής αλυσίδας που ηγείται στην τοπική αγορά με 38 καταστήματα. Τα οποία επεκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή του νομού, αλλά και στον Πλαταμώνα. Ωστόσο, οι μεταξύ τους συζητήσεις όπως λέγεται δεν είναι και εύκολες, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από κάποιους μετόχους της εταιρείας. Το σχήμα της είναι πολυμετοχικό. Σημειώνεται ότι πέρυσι ο τζίρος της εταιρείας Λάρισα έκλεισε στα 58,5 εκατ. ευρώ από 64,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές του 2012 διαμορφώθηκαν στο 1,78 εκατ. ευρώ.

Εντωμεταξύ εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πρόταση εξαγοράς που έκανε η λιανεμπορική αλυσίδα Μασούτης στην εταιρεία Γαλαξίας ΑΕ (Δήμητρα Μάρκετ) καθώς και της συνδεόμενης «Μαρκάτο ΑΕ» που εδρεύουν στην Κέρκυρα. Η πρόταση εξαγοράς αφορά το 75% της εταιρείας, καθώς η αλυσίδα Μασούτης κατάφερε να πάρει με το μέρος της τρεις από τους τέσσερις μετόχους της Γαλαξίας ΑΕ.

Η Γαλαξίας ΑΕ - Δήμητρα Μάρκετ διατηρεί 20 καταστήματα, όλα στο νησί της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της για το 2012, ο τζίρος της άγγιξε τα 41,3 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 0,82% σε σχέση με το 2011.

Από τη μεριά της, η Διαμαντής Μασούτης συγκαταλέγεται, ως γνωστόν, στις μεγάλες δυνάμεις του εγχώριου οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, έχοντας αυτή τη στιγμή ένα δίκτυο που αγγίζει τα 245 καταστήματα, στα οποία πρόκειται να προστεθούν ακόμη τρία εντός του έτους (2 Θεσσαλονίκη και 1 Τρίκαλα).

Σε οικονομικό επίπεδο ο φετινός της τζίρος αναμένεται να φθάσει τα 740 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της θα κυμανθούν στα 16 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία