BACK TO
TOP
Business

Κλειστά από φέτος δύο εργοστάσια ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα

Σε λουκέτο σε δύο από τα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ ΑΕ, στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα, όπως αποκαλύπτει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Profi, προσανατολίζεται η διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας, προκαλώντας αναστάτωση στους εργαζόμενους και στους συνεργαζόμενους τευτλοπαραγωγούς.

Κλειστά από φέτος δύο εργοστάσια ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα

1
2

Τα πικρά μαντάτα για την επιχείρηση, που επί δεκαετίες υπήρξε στυλοβάτης ενός μεγάλου μέρους της αγροτιάς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, μεταφέρθηκαν σε συνάντηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου, στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «πάγωσαν» όταν άκουσαν τον πρόεδρο της ΕΒΖ ΑΕ, Ηλία Μπέτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπρο Χαραλάμπους και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρη Δημητρίου, να τους ανακοινώνουν ότι σκέφτονται να προτείνουν στη επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, να γίνει δεκτή η πρόταση που προκρίνει η Kantor. Σύμφωνα με αυτή, όπως τους ανέφεραν, για να μπορέσει η ΕΒΖ να αναδιαρθρωθεί και να εξυγιανθεί οικονομικά, θα πρέπει αρχής γενομένης από την καμπάνια του φθινοπώρου να ανασταλεί η λειτουργία των μονάδων σε Σέρρες και Ορεστιάδα, με ταυτόχρονη μετακίνηση μέρους του προσωπικού τους, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν στο εργοστάσιο του Πλατέως.

Για να χρυσώσουν, πάντως, το χάπι, οι εκπρόσωποι της διοίκησης, όπως μας μετέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χριστόδουλος Βαρκάκης, έσπευσαν να πουν ότι η αναστολή λειτουργίας των δύο εργοστασίων δεν θα είναι τελεσίδικη.

«Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ούτε με ένα εργοστάσιο σε λειτουργία, αν δεν αποφασίσει η πολιτεία και η διοίκηση της ΕΒΖ να στηρίξει, αντί να διαλύσει τη βιομηχανία», τόνισε ο συνδικαλιστής.

Σε ανάλογες και ίσως πιο δυναμικές ενέργειες θα προβούν και οι τευτλοπαραγωγοί και τευτλοεξαγωγείς στις περιοχές που θα πληγούν από την απόφαση, καθώς έχουν συνδέσει την πορεία τους ως αγρότες με τη ζαχαροβιομηχανία.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Ιουλίου

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

04-07-2014 19:21ΜΑΝΟΣ

ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥς ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΟΥΤΕ ΓΥΡΝΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΤΗς ΕΒΖ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

Απάντηση

04-07-2014 18:52nikolaos panagiotidis

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ;;;; ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΥΤΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία