BACK TO
TOP
Business

Παίζει με τα χιλιοστά η VK Grapes στις εξαγωγές

Με ιδιαίτερα ταχύ ρυθµό αναπτύσσεται η εταιρεία «VK Grapes LTD», που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εµπορία επιτραπέζιων σταφυλιών, µε αποκλειστικά εξαγωγικό χαρακτήρα. Μάλιστα ο όγκος των εξαγωγών της πολλαπλασιάζεται κάθε χρόνο.

Παίζει με τα χιλιοστά η VK Grapes στις εξαγωγές

2
0
Όπως είπε στην Agrenda ο Ευάγγελος Κουνάλης, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρείας, τον Οκτώβριο του 2013, µόλις τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης, ο όγκος εξαγωγών της τριπλασιάστηκε φτάνοντας τους 750 τόνους έναντι 300 τόνων, που ήταν το 2012, ενώ φέτος ο όγκος εξαγωγών σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση µε την περσινή χρονιά φτάνοντας τους 1.300 τόνους.
Επένδυση 1 εκ. ευρώΗ εταιρεία ιδρύθηκε από τον κ. Κουνάλη τον Αύγουστο του 2012 µε έδρα την περιοχή του Προφήτη Ηλία, 17 χιλιόµετρα µακριά από το Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για µία περιοχή µε πολλά µικροκλίµατα, όπου βρίσκεται η πρότυπη µονάδα συσκευασίας της «VK Grapes», µία επένδυση που ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ.

Η επιχείρηση συσκευάζει και εξάγει επιτραπέζια σταφύλια της ποικιλίας Thompson Seedless, που καλλιεργούνται στα 150 ιδιόκτητα στρέµµατα -µε µέση ετήσια παραγωγή 200 τόνων- αλλά και στις καλλιέργειες των περίπου 50 µελών της οµάδας παραγωγών, που είναι συµβεβληµένη µε την εταιρεία για την απορρόφηση της παραγωγής της. Επιπλέον, όπως υπογραµµίζει ο κ. Κουνάλης, ήδη γίνονται συζητήσεις µε την τράπεζα Πειραιώς για την εφαρµογή συµβολαιακής γεωργίας µες στον επόµενο χρόνο.

Εκτός αυτού, ανάµεσα στα σχέδια της επιχείρησης είναι η κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2014 πιπεριών Φλωρίνης και κέρατο.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η µονάδα στέλνει καθηµερινά 2 φορτία µε 40 – 50 τόνους επιτραπέζια σταφύλια στο εξωτερικό. Συγκεκριµένα, οι αγορές, όπου προορίζονται τα επιτραπέζια σταφύλια της «Vk grapes» είναι αυτές του Λονδίνου, του Μπρίστολ, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου

Πρότυπα ποιότηταςΗ «Vk grapes» είναι πιστοποιηµένη µε τα πρότυπα GlobalGap, Sedex, IFS και BRC, το οποίο είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση προϊόντων σε σούπερ µάρκετ της Αγγλίας και γενικότερα για τις εισαγωγές προϊόντων στο Ηνωµένο Βασίλειο

Ακόµα, σύµφωνα µε τον κ. Κουνάλη, ο Άγγλος καταναλωτής δίνει ιδιαίτερη σηµασία στη φρεσκάδα του προϊόντος. Γι’ αυτό, τα σταφύλια της επιχείρησης µαζεύονται και εξάγονται την ίδια µέρα. Επιπλέον, όπως σηµειώνει ο κ. Κουνάλης, «η συλλογή τους γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ µέχρι το µεσηµέρι µεταφέρονται στον χώρο συσκευασίας, όπου συσκευάζονται, ψύχονται και φορτώνονται για το σηµείο πώλησης του εξωτερικού». Έτσι, παρατείνεται και η διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι.
«Το να καταλαβαίνει ο καταναλωτής τη φρεσκάδα των προϊόντων είναι πολύ σηµαντικό για µας», επισήµανε ο κ. Κουνάλης.

∆ιαφορετικά µικροκλίµαταΗ πρότυπη µονάδα συσκευασίας της «vk grapes» βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο Κρήτης, που χαρακτηρίζεται για τα πολλά µικροκλίµατα, που διαθέτει. Όπως περιγράφει ο Ευάγγελος Κουνάλης, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρείας, η µονάδα εκτείνεται σε 700 τ.µ., έχει  πετρόχτιστη περίφραξη και κάγκελα νέας τεχνολογίας, ενώ επενδύεται εσωτερικά µε πλαστικά πάνελ ώστε να αποµακρύνονται οι µύκητες και η σκόνη. Επίσης, στην οροφή υπάρχει εξαερισµός µε αποτέλεσµα µε την εναλλαγή κρύου και ζεστού αέρα να αποµακρύνονται οι µυρωδιές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία