BACK TO
TOP
Business

Δύσκολο το εγχείρημα ανεύρεσης νέων αγορών λένε οι εξαγωγείς

Δύσκολο το εγχείρημα ανεύρεσης νέων αγορών υποστηρίζουν οι εξαγωγείς αγροτοδιατροφικών προϊόντων, μετά το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει το ρωσικό εμπάργκο έναντι της Ε.Ε.

Δύσκολο το εγχείρημα ανεύρεσης νέων αγορών λένε οι εξαγωγείς

2
0

Πηγές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την διαμορφωθείσα κατάσταση καθώς η απορρόφηση των ελληνικών προϊόντων, κυρίως νωπών οπωροκηπευτικών και συσκευασμένων, από νέους πελάτες απαιτεί μεθοδική κινητοποίηση πολλών παραγόντων, κάτι που δεν φαίνεται να έχει οργανωθεί εν μέσω θέρους.

Όπως υποστηρίζουν θα έπρεπε να έχει γίνει προετοιμασία σε διπλωματικό επίπεδο, μέσω των πρεσβειών μας στο εξωτερικό, ούτως ώστε οι όποιες επαφές να μετουσιωθούν, συν τω χρόνω, σε εμπορικές πράξεις.

Ο ανταγωνισμός δε, εντείνεται καθώς το πρόβλημα είναι κοινό για την  Ιταλία,  την  Ισπανία  και την  Πορτογαλία,  που παράγουν ομοειδή προϊόντα και ενδεχομένως αυτές να τρέχουν  με μεγαλύτερη… ταχύτητα.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία, που εισάγει από την Ελλάδα, εξάγει και η ίδια αγροτικά προϊόντα στη Γερμανία και αλλού, εύλογα λοιπόν θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα της περιόδου για δικό της όφελος.

Στο μεταξύ, παράπλευρα αρνητικά στοιχεία είναι ότι η  Πολωνία, για παράδειγμα, μέσω της οποίας πήγαιναν τα προϊόντα μας στη Ρωσία, τώρα θίγεται και εκείνη οικονομικά,  έτσι η υπόθεση περιπλέκεται περαιτέρω, σημειώνουν οι εξαγωγείς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία