BACK TO
TOP
Business

Λάθος… 250 εκατ. στερλινών στα αποτελέσματα εξαμήνου βρήκε η Tesco

Μπελάδων συνέχεια για την Tesco η οποία, μετά τη μείωση των πωλήσεων και την καθοδική αναθεώρηση για τα κέρδη του εξαμήνου, διαπιστώνει τώρα ότι ακόμα και αυτά τα νούμερα ήταν… υπερεκτιμημένα και, μάλιστα, κατά 250 εκατ. στερλίνες (408 εκατ. δολάρια).

Βρετανο-ιρλανδική συμμαχία στα αγροτικά προϊόντα προωθεί η Tesco

0
0

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της βρετανικής αλυσίδας, Ντέιβ Λιούς ο οποίος δήλωσε ότι «ανακαλύψαμε ένα σοβαρό θέμα και αντιδρούμε αναλόγως. Θα λάβουμε αποφασιστική δράση όταν φανούν τα αποτελέσματα της έρευνας».

Το λάθος αφορά στα κέρδη του ομίλου στο εξάμηνο μέχρι τις 23 Αυγούστου. Μόλις στις 29 Αυγούστου, ο όμιλος είχε δηλώσει πως τα κέρδη της περιόδου υπολογίζονται στα 1,1 δισ. στερλίνες. Εκείνη την ημέρα, μάλιστα, η Tesco είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα πετύχει τον αρχικό στόχο κερδοφορίας, ανακοίνωσε σημαντικές περικοπές του επενδυτικού της προγράμματος και δήλωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα.

Η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανέθεσε στην Deloitte να ερευνήσει το θέμα τόσο ως προς τις αιτίες όσο και για τoν αντίκτυπο που μπορεί να προκαλέσει.

Ο κ. Λιούις ανέλαβε καθήκοντα μόλις την 1η Σεπτεμβρίου και δήλωσε πως αναμένει από τον όμιλο να «ενεργήσει με ακεραιότητα και διαφάνεια».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία