BACK TO
TOP
Business

Γιορτή στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Με επτάλεπτα σφηνάκια γνώσης, δυνατή μουσική, μηνύματα έμπνευσης και ενθάρρυνσης από διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απευθείας συνδέσεις με τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και πολλά παράλληλα happenings γιόρτασε η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στις 19 Νοεμβρίου, σε μια κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα στο Gazarte.

Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με ελληνική εκπροσώπηση στη Νέα Υόρκη

0
0

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Όπως δήλωσε η συντονίστρια της πρωτότυπης εκδήλωσης Όλγα Σταυροπούλου, και Πρέσβειρα για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, «η φωνή της Ελλάδας ακούστηκε σε ακόμα 143 χώρες και έφθασε με ξεκάθαρο μήνυμα και μέσω μιας σειράς άκρως επιτυχημένων δράσεων στη Νέα Υόρκη, στα Ηνωμένα Έθνη. Κι όλα αυτά μόνο σε δύο εβδομάδες. Πετύχαμε τη συνέργεια και εντυπωσιάσαμε με ουσία, εργατικότητα, δημιουργικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά μας. Η ανταπόκριση φορέων, διακεκριμένων προσωπικοτήτων, εθελοντών και υποστηρικτών τελικώς είναι εφικτή όταν ο σκοπός λάμψει και πείσει την ανιδιοτέλεια.»

Μηνύματα υποστήριξης μέσω  βίντεο (βλ. όλα τα βίνετο εδώ) έστειλαν στο ελληνικό κοινό η Ντόρα Μπακογιάννη (Βουλευτής ΝΔ), o Κώστας Χατζηδάκης (Βουλευτής ΝΔ), η Έλλη Στάη (Διευθύντρια thetoc.gr), η Σοφία Μπεκατώρου (Ολυμπιονίκης), ο Πάνος Καρβούνης (Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα), η Πέγκυ Αντωνάκου (Διευθύνουσα Σύμβουλος Microsoft Hellas), η Νίκη Κουτσιανά (Πρόεδρος Apivita), η Χριστίνα Σούζη (Μετεωρολόγος), η Χριστίνα Σακελλαρίδη (Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων), η Ρόδη Κράτσα (Πρόεδρος Ινστιτούτου Κ. Καραμανλή), η Wendy Diamond (συντονίστρια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας), ο Jonathan Ortmans (Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας), ο Αντρέας Στεφανίδης (Πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ) κ.ά.

Όλα αυτά τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα WED Videoland που αποτελεί ένα οπτικοακουστικό μωσαϊκό που εμπνέει, προσφέρει γνώση και παρουσιάζει γυναικείες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Σύντομα στη διαδικτυακή πλατφόρμα θα αναρτηθούν και οι ομιλίες της εκδήλωσης (knowledge shots) που βιντεοσκοπήθηκαν με σκοπό να έχουν ευκαιρία όσοι θέλουν να τα παρακολουθήσουν από όλη την Ελλάδα. Σημαντική καινοτομία της πλατφόρμας είναι η δυνατότητα που δίνεται σε όσες ελληνίδες επιχειρηματίες το επιθυμούν να ετοιμάσουν το δικό τους μονόλεπτο βίντεο και να το αναρτήσουν στην πλατφόρμα διασφαλίζοντας δημοσιότητα και δωρεάν διαφήμιση για τις επιχειρήσεις τους. Δείτε εδώ πως μπορούν να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.

Την εκδήλωση υποστήριξαν η Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε - Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (οικοδεσπότης φορέας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο ΤΟ.Γ.Μ.Ε (ΕΕΔΕ) και το Δίκτυο Μεντόρων Γυναικών Επιχειρηματιών Business Mentors. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν Microsoft Hellas, White Fox, Δέον PR, Olive Oil World, Nespresso, Apivita, Pernod Ricard Hellas, Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ΑΒΕΕ, ΝΙΚΑΣ, ΑΛΛΑΝΤΟΝ παραδοσιακές γεύσεις και Bakers Ville.

Τέλος, η ελληνική προσπάθεια είναι στην κορυφή ανάμεσα σε 144 χώρες σε αριθμό LIKES στην αφιερωμένη σελίδα για την Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Facebook, έχοντας αναπτύξει ήδη μια δυναμική διαδικτυακή κοινότητα υποστηρικτών της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία