BACK TO
TOP
Business

Ξεκινά από ιχνηλασιμότητα για να περάσει στη συμβολαιακή η Ελαΐς

Mε αργά αλλά, όπως υποστηρίζει, προσεκτικά βήµατα κινείται προς την υιοθέτηση του συµβολαιακού µοντέλου παραγωγής και στο ελαιόλαδο η Eλαΐς-Unilever. Όπως λέει στην Agrenda υψηλόβαθµο στέλεχος του οµίλου, το πρώτο βήµα θα γίνει µε την εκτεταµένη εφαρµογή ενός συστήµατος πλήρους ιχνηλασιµότητας του προϊόντος που θα «πατήσει» πάνω στην Ολοκληρωµένη ∆ιαχείριση που ήδη εφαρµόζεται.

Ξεκινά από ιχνηλασιμότητα για να περάσει στη συμβολαιακή η Ελαΐς

5
0

Ήδη από το περασµένο φθινόπωρο η εταιρεία ξεκίνησε και ολοκληρώνει στις αρχές Μαρτίου ένα πιλοτικό πρότζεκτ µε πέντε ελαιοτριβεία στην Πελοπόννησο και τρία στην Κρήτη, µαζί µε τους συνεργαζόµενους µε αυτά παραγωγούς. Το εγχείρηµα προέβλεπε την πλήρη καταχώριση σε µια ηλεκτρονική βάση δεδοµένων όλων των «κινήσεων» του ελαιολάδου από το στάδιο της καλλιέργειας µέχρι την παράδοσή του στη βιοµηχανία. Για το σκοπό αυτό σε κάθε παραγωγό που συµµετείχε είχε δοθεί µια ειδική κάρτα όπου καταγράφονταν ακόµα και οι ποσότητες των εισροών που χρησιµοποιούνταν.

Σύµφωνα µε το συνοµιλητή µας, το πρότζεκτ αυτό θα αποτελέσει τη βάση για το πέρασµα στο επόµενο στάδιο που θα είναι η συµβολαιακή γεωργία. «H Unilever ως µητρική εταιρεία έχει θέσει ως στόχο µέχρι το 2020 όλες οι πρώτες ύλες που χρησιµοποιεί να προέρχονται από αειφόρες πηγές. Σε ό,τι αφορά τη γεωργία, έχουµε καταλήξει ότι µόνο µέσω της συµβολαιακής µπορεί ο στόχος αυτός να διασφαλιστεί», υπογραµµίζει.

«Η µέριµνά µας είναι να µην επαναληφθούν τα λάθη του 1997 όταν ως Eλαΐδα επιχειρήσαµε να εφαρµόσουµε για πρώτη φορά το µοντέλο στη Μεσσηνία δεσµευόµενοι για την απορρόφηση 1.000 τόνων ΠΟΠ Καλαµάτας. Τελικά το εγχείρηµα δεν περπάτησε όµως νοµίζουµε ότι σήµερα οι συνθήκες είναι πιο ώριµες και υπάρχει µεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας από τους συνεταιρισµούς και τους παραγωγούς», τονίζει.


 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία