BACK TO
TOP
Business

Πτώση 75% στα κέρδη της Shell

Κάθετη πτώση της κερδοφορίας της ανακοίνωσε η ολλανδοβρετανική πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell λόγω της πρωτοφανούς υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου κατά 75% το τελευταίο 18μηνο.

Εξαγορά της Cove Energy από τη Shell έναντι 1,8 δισ. δολαρίων

2
0

Η Shell ανακοίνωσε την πέμπτη ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2015 τα κέρδη της συρρικνώθηκαν στα 1,8 δισ. δολάρια από 4,2 δισ. δολ. που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.

Συνολικά την χρονιά που πέρασε η κερδοφορία της εταιρείας συρρικνώθηκε στα 3,8 δισ. δολάρια από 19 δισ. δολ. που ήταν το 2014. Προκειται για τα χειρότερες οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας τα τελευταία 13 χρόνια.

Ταυτόχρονα με τα οικονομικά αποτελέσματα η γιγαντιαία πετρελαϊκή ανακοίνωσε και το πρόγραμμα περιστολής του λειτουργικού της κόστους, που περιλαμβάνει 10.000 απολύσεις προσωπικού. Ανακοίνωσε επίσης ότι, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, θα διατηρήσει αμείωτο το μέρισμα που χορηγεί στους μετόχους της.

 Κατόπιν όλων αυτών η τιμή της μετοχής της Shell εκτινάχθηκε κατά 7% υψηλότερα στα Χρηματιστήρια του Άμστερνταμ και του Λονδίνου.

Την περασμένη Δευτέρα η μεγάλη ανταγωνίστρια της Shell, η βρετανική BP, είχε ανακοινώσει για το 2015 κάμψη της κερδοφορίας της κατά 51% στα 5,9 δισ. δολάρια και 3.000 απολύσεις επιπλέον εκείνων που είχε προγραμματίσει την περασμένη χρονιά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία