BACK TO
TOP
Business

Με το τσάι του βουνού η Όλυμπος στο πλευρό των ανθρώπων με Alzheimer

Στην επιστημονική ημερίδα που έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο, με στόχο την ενημέρωση γύρω από τους τρόπους πρόληψης από την νόσο Alzheimer, παρευρέθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η ΟΛΥΜΠΟΣ, όπου και μοίρασε δωρεάν συσκευασίες κρύο τσάι βουνού σε πάνω από 1.000 παρευρισκομένους. Αφορμή στάθηκε η Παγκόσμια μέρα Alzheimer, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Με το τσάι του βουνού η Όλυμπος στο πλευρό των ανθρώπων με Alzheimer

3
0

Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύθηκαν στον Journal of Alzheimer’s Disease, η κατανάλωση τσαγιού του βουνού βοηθάει στην καταπολέμηση της νόσου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια, ο κ. Νίκος Σκαρμέας, αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ».

Γενικά, η νόσος Alzheimer προσβάλλει κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους, θεωρώντας, από τους ειδικούς, ότι είναι η νόσος του μέλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και την νόσο Alzheimer, υπάρχουν πάνω από 200.000 άνθρωποι με άνοια, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός αυτός θα αγγίξει τους 365.000 ασθενείς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία