BACK TO
TOP
Business

Προς επαναπροσδιορισμό η σύμβαση διάσωσης της Μαρινόπουλος

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε καθυστηερμένα το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία τώρα φαίνεται να οδεύει προς επαναπροσδιορισμό.

Σούπερ ντηλ στην Αλβανία για τη Mαρινόπουλος

3
0

Μάλιστα, μερικά 24ωρα πριν εγείρονταν θέμα ακυρότητας των συμβάσεων για τη διάσωσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος λόγω της μη έκδοσης της απόφασης έως τις 13 Ιανουαρίου, από το Πρωτοδικείο με νομικούς κύκλους να θεωρούν ανίσχυρη τη σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, δηλαδή των τραπεζών, της Σκλαβενίτης, της Μαρινόπουλος και των πιστωτών. Αυτό γιατί με βάση τις διαλυτικές αιρέσεις που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις θα έπρεπε έως τις 14 Φεβρουαρίου να έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί οι αποφάσεις, να έχει παρέλθει ο μήνας τριτανακοπών και πρωτόδικα, εάν υπήρχαν τριτανακοπές, να είχαν συζητηθεί.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί το νομικό θέμα που έχει προκύψει καθώς θα απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης αφού η διαλυτική αίρεση ενεργοποιείται αυτοδικαίως, ενώ λύσεις θα πρέπει να αναζητηθούν από τα εμπλεκόμενα μέρη για το χρηματοδοτικό κενό καθώς η ενδιάμεση χρηματοδότηση κάλυπτε τις ανάγκες έως τα τέλη Νοεμβρίου. Σημειωτέον, η αλυσίδα, «μπαίνει μέσα»  μηνιαίως κατά 25 εκατ. ευρώ.

Βάσει της απόφασης του Πρωτοδικείου ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία