BACK TO
TOP
Business

Διευθύνων ο Σάλλας στην Παγκρήτια, τρέχει το σχέδιό του

Μια νέα δυναμική αναπτυξιακή πορεία ξεκινά η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με τον στρατηγικό επενδυτή Μιχάλη Σάλλα να αναλαμβάνει και διευθύνων σύμβουλος και να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη των παραγωγικών δυνατοτήτων του νησιού.

Διευθύνων ο Σάλλας στην Παγκρήτια, τρέχει το σχέδιό του

1
0

Έτσι, μετά την  παραίτηση του επί 23 χρόνια προέδρου της Παγκρήτιας Γιάννη Λεμπιδάκη η ανάληψη της περαιτέρω ευθύνης των κινήσεών της, θα γίνεται από τον νέο θεσμικό επενδυτή της, Ηρακλειώτη, Μιχάλη Σάλλα. Να σημειωθεί, ότι νέος Πρόεδρος της Παγκρήτιας τράπεζας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος Νίκος Μυρτάκης, «δεξί χέρι» του Γιάννη Λεμπιδάκη, ο οποίος θα παραμείνει στο Δ.Σ. της τράπεζας.

Αναμφίβολα, η κίνηση του επίτιμου πρόεδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, για την απόκτηση του 21,5% του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας μέσω εταιρείας συμφερόντων του, δεν έγινε τυχαία και δείχνει την πίστη που έχει στο αναπτυξιακό του εγχείρημα.

Με άλλα λόγια, η επικέντρωση του ενδιαφέροντος από την πλευρά του μεγαλύτερου πλέον μετόχου αλλά και στρατηγικού επενδυτή αυτής της περιφερειακής συνεταιριστικής τραπεζικής δύναμης έχει να κάνει με την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και την τράπεζα μέσα από την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νησιού. Ο πρωτογενής τομέας αλλά και η μεταποιητική βιομηχανία στον χώρο της αγροτοδιατροφής, ο τουρισμός και οι μεταφορές, ο πολιτισμός κ.α είναι ορισμένοι από τους πυλώνες που μπορεί να επενδύσει μια περιφερειακή τράπεζα κινητοποιώντας δυνάμεις και μοχλεύοντας κεφάλαια.

Πατάει γερά στη πόδια της

Η Παγκρήτια μπορεί να είναι μια μικρή, περιφερειακής εμβέλειας τράπεζα αλλά είναι μια τράπεζα που πατάει στα πόδια της, στη διοίκηση της έχει γνωστούς και δραστήριους επιχειρηματίες, διαθέτει μια ευρεία λαϊκή βάση στήριξης και μια έντονη τοπική/ περιφερειακή αναφορά. Επιπλέον, όλων αυτών διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού την κοινωνική διάσταση στον πυρήνα των δράσεων και των δραστηριοτήτων της.

Σήμερα, η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με περισσότερους από 83.000 συνεταίρους, 1,6 δις ευρώ δάνεια & 1 δις ευρώ καταθέσεις και με το 85 % του συνόλου των δανείων είναι δάνεια προς Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, έχει εκτεταμένο Δίκτυο Εξυπηρέτησης πελατών με- 47 καταστήματα στην Κρήτη, παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη & Μήλο (συνολικά 54 Καταστήματα πανελλαδικά και επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης ΑΤΜ). Η δύναμη της, συγκεντρωμένη στο Ηράκλειο (πάνω από το 20 % στις καταθέσεις και ένα 13% στο σύνολο της Κρήτης).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία