BACK TO
TOP
Business

Άνοδος κερδοφορίας κατά 34% στο έτος για τη Danone

Πρόγραμμα αποδοτικότητας ύψους 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε η Danone, καθώς η μεγαλύτερη παραγωγός γιαουρτιών στον κόσμο κατέγραψε άνοδο της τάξης του 34% στα καθαρά κέρδη του 2016.

Άνοδος κερδοφορίας κατά 34% στο έτος για τη Danone

0
0

Η Danone ανακοίνωσε σήμερα ότι στο σύνολο του 2016 τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 34% σε 1,72 δισ. ευρώ. Για τους τρεις μήνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν σε 5,36 δισ. από 5,38 δισ. ευρώ, καθώς πιέστηκαν από τις δυσμενείς ισοτιμίες. Οι πωλήσεις like for like αυξήθηκαν κατά 2,1% την περίοδο αυτή.

Η εταιρία ανέφερε πως, σε ένα «μεταβλητό και περίπλοκο περιβάλλον», αποφάσισε να ξεκινήσει αξιολόγηση των κοστών της και θα εξετάσει την πιθανότητα επανεπένδυσης ενός μέρους της εξοικονόμησής της για να τροφοδοτήσει ανάπτυξη.

«Σε έναν κόσμο που συνεχίζει να είναι δύσκολος, με αρκετές αγορές σε μεταβατικό στάδιο, αποφασίσαμε να απλοποιήσουμε τον οργανισμό μας για να είμαστε πιο ευέλικτοι και πιο κοντά στις τοπικές αγορές μας», τόνισε η επικεφαλής οικονομικών Cecile Cabanis.

Στο μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος, Emmanuel Faber, έχει δεσμευθεί να επιστρέψει την εταιρία σε «ισχυρή, κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη» μέχρι το 2020, με την αξιολόγηση των κινεζικών δραστηριοτήτων και την αναδιάρθρωση της μονάδας φρέσκων γαλακτοκομικών.

Η εταιρία με έδρα στο Παρίσι πρόσθεσε πως βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας 10,4 δισ. δολαρίων, με την οποία αγοράζει την αμερικανική παραγωγό βιολογικών τροφίμων WhiteWave Foods.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία