BACK TO
TOP
Business

Την πατρίδα του εσπρέσο ετοιμάζεται να κατακτήσει η Starbucks

Απορίας άξιον ήταν εδώ και χρόνια το γεγονός ότι τα Starbucks δεν είχαν ανοιχτεί στη πατρίδα του εσπρέσο, την Ιταλία. Αυτό το ερώτημα θα πάψει να τίθεται καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική αλυσίδα καφέ, εντός του 2018 το πρώτο κατάστημα Starbucks θα ανοίξει στο Μιλάνο και αυτό θα είναι μόνον η αρχή, αφού για το μέλλον αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία κι άλλα σημεία πώλησης.

Την πατρίδα του εσπρέσο ετοιμάζεται να κατακτήσει η Starbucks

2
0

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν πρόκειται απλά για μια καφετέρια, αλλά για μια τοποθεσία 2.370 τ.μ. και συγκεκριμένα, για το ιστορικό κτήριο του ταχυδρομείου στην Piazza Cordusio στο κέντρο της πόλης που θα φιλοξενήσει μικρές καφετέριες και θα πουλά προϊόντα του διάσημου Ιταλού αρτοποιού Rocco Princi, αποκλειστικού προμηθευτή για όλες τις καινούργιες τοποθεσίες roastery (σημεία κοπής φρέσκου καφέ) παγκοσμίως. Παράλληλα, θα σερβίρεται και αλκοόλ.

«Η ιταλική αγορά, από στρατηγικής άποψης, δεν είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο», αναφέρει ο CEO των Starbucks, Howard Schultz. «Είναι όμως η πιο σημαντική αγορά για μένα προσωπικά και για την εταιρεία μας. Γιατί; Επειδή οι Ιταλοί ήταν πρωτοπόροι στον καφέ, πολύ πριν από τα Starbucks».

Όταν ανοίξει το νέο κατάστημα στο Μιλάνο, η συνεργάτης της Starbucks, η ιταλική Percassi, θα λειτουργήσει έναν μικρό αριθμό άλλων καταστημάτων στην πόλη επίσης εντός του 2018 και στη συνέχεια αναμένεται η επέκταση και σε άλλες ιταλικές πόλεις.

Eρωτηθείς για το πόσα καταστήματα σχεδιάζει για την Ιταλία, ο Schultz απαντά ότι για τον πρώτο χρόνο σχεδιάζονται 10 με 12 καταστήματα.

Η τελευταία φορά που ο CEO της Starbucks βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο και τη Βερόνα, ήταν το 1983. Ενθουσιάστηκε τόσο με την κουλτούρα του εσπρέσο, ώστε αποφάσισε να ανοίξει μια αλυσίδα καφέ.

Το roastery στο Μιλάνο θα είναι το πρώτο για τη Starbucks σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία και το πέμπτο της παγκοσμίως. Για το μέλλον σχεδιάζει να φτιάξει κι άλλες 20 με 30 τοποθεσίες roastery ανά τον κόσμο. Εκεί το κοινό θα μπορεί εκτός από καφέ να δοκιμάζει και να απολαμβάνει νέα προϊόντα.

 (Πηγή: newmoney.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία