BACK TO
TOP
Business

Αγρότες µε επενδυτικό προφίλ στο 360o funding

Κεφάλαια και σηµαντικές ευκαιρίες χρηµατοδοτικής ενίσχυσης για τον αγροτικό και αγροδιατροφικό τοµέα, «κρύβουν» πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράµµατα, που πολλές φορές χάνονται στο λαβύρινθο των προκηρύξεων και διαδικασιών αποθαρρύνοντας συχνά τους ενδιαφερόµενους ή µπλέκοντας τους σε χρονοβόρες και αδιέξοδες αναζητήσεις.

Αγρότες µε επενδυτικό προφίλ στο 360o funding

3
0
∆ιέξοδο στις πιεστικές ανάγκες χρηµατοδότησης των αγροτών και των επιχειρηµατιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, επιχειρεί να δώσει η εξειδικευµένη και ολοκληρωµένη ηλεκτρονική πλατφόρµα της Τράπεζας Πειραιώς, το 360° Funding

Μέσω του 360° Funding, ο αγρότης και ο επιχειρηµατίας που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τοµέα βρίσκουν «άκρη» µέσα από µία µεγάλη γκάµα προγραµµάτων και ευκαιριών για χρηµατοδότηση, επιλέγοντας εύκολα και γρήγορα το κατάλληλο πρόγραµµα και µάλιστα εντελώς δωρεάν.

Συγκεκριµένα, παρουσιάζει όλη την αναγκαία πληροφορία γύρω από τις ευκαιρίες χρηµατοδοτικής ενίσχυσης για την περίοδο 2014-2020 µε κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ - συµπεριλαµβάνοντας και το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης - και τον Αναπτυξιακό Νόµο, αλλά και από προγράµµατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως το HORIZON 2020 και το COSME). Η πλατφόρµα παρέχει δωρεάν, πέντε υπηρεσίες που ανοίγουν τον επενδυτικό δρόµο στους εµπλεκόµενους στον αγροδιατροφικό τοµέα
  • Πρόσβαση σε όλη την επικαιρότητα για τις χρηµατοδοτικές ενισχύσεις και τη δυνατότητα λήψης newsletter για τακτική ενηµέρωση.
  • Χρήση της µηχανής αναζήτησης για τον εντοπισµό του προγράµµατος ενίσχυσης που ταιριάζει στις ανάγκες της αγροτικής/ επιχειρηµατικής δραστηριότητας.
  • Ενηµέρωση µε e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράµµατα (προκηρύξεις) που ταιριάζουν στο επιχειρηµατικό τους προφίλ.
  • Εξειδικευµένους ενηµερωτικούς οδηγούς για τα προγράµµατα ενίσχυσης
  • Ενηµέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που συνδυάζονται µε τα επιδοτούµενα προγράµµατα, προκειµένου να καλύψει την ίδια συµµετοχή.
Ο αγρότης ή ο επιχειρηµατίας επιλέγει τον κλάδο του, την περιφέρεια υλοποίησης της επένδυσης, τις δαπάνες που θέλει να καλύψει και το µέγεθος της αγροδιατροφικής επιχείρησης που έχει ή θέλει να δηµιουργήσει.  Επιπλέον, θα βρει και τη λύση για την ίδια συµµετοχή –στην περίπτωση που δεν έχει ο ίδιος κεφάλαια, µε τα πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς, για να στηρίξει πλήρως την επένδυση του. Η ολοκληρωµένη λύση που έχει αφορά
  • Την έκδοση εγγυητικής επιστολής για λήψη προκαταβολής επιχορήγησης.
  • Κεφάλαιο κίνησης για την προεξόφληση της επιχορήγησης.
  • Επενδυτικό δάνειο αγροτών για κάλυψη µακροπρόθεσµων αναγκών χρηµατοδότησης του επενδυτικού σχεδίου.
  • Αγροτικό Leasing ως µέσο απόκτησης του επαγγελµατικού εξοπλισµού µε χρηµατοδοτική µίσθωση.

Προς αξιοποίηση χρηµατοδοτικά εργαλεία 120 δις

Περίπου 120 δισ. ευρώ είναι διαθέσιµα προς αξιοποίηση από τις ελληνικές επιχειρήσεις, µέσω ευρωπαϊκών, εθνικών και επιδοτούµενων προγραµµάτων. Με τη συνδροµή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δηµιουργηθεί µια σειρά εργαλείων:
  • Οι δράσεις του ΕΣΠΑ µε συνολικό προϋπολογισµό περίπου 26 δισ. ευρώ έως το 2020, µε ιδιαίτερη έµφαση στον αγροδιατροφικό τοµέα και συγκεκριµένα το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης µέσω του οποίου θα διατεθούν 4,7 δισ. ευρώ  Στη συντριπτική του πλειοψηφία το ΕΣΠΑ απευθύνεται κυρίως στη µικρή και τη µεσαία επιχείρηση.
  • Ο νέος Αναπτυξιακός νόµος, µε πόρους άνω των 2 δισ. ευρώ.
  • Οι µεγάλες ευρωπαϊκές δράσεις Horizon 2020, µε 86 δισ.ευρώ για όλη την Ευρώπη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία