Δύσκολα µπορεί απαντηθεί αν τελικά στην όλη προσπάθεια εξασφαλίζεται η συνέχεια της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα ή αν όλη η φιλοσοφία του project εξαντλείται στην εισαγωγή ζάχαρης για την εγχώρια αγορά. Κάτι που ψιθυρίζει ο φερόµενος ως εκπρόσωπος του fund Innovation Brain Λούκας Φέκερ, ότι η εγχώρια παραγωγή θα «τρέξει» εφόσον ανοίξουν οι εξαγωγές, δεν αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την τύχη που θα έχει ο κλάδος της παραγωγής στην Ελλάδα.
Κατά τα λοιπά για να µπει µπροστά η επένδυση θα πρέπει, αφενός να λειτουργήσει ο πτωχευτικός κώδικας, δηλαδή να «χαριστούν» τα παλιά χρέη και παράλληλα να βρεθεί αξιόπιστη γραµµή χρηµατοδότησης του νέου εγχειρήµατος. Τώρα, ποιος βάζει λεφτά και που, παραµένει άγνωστο.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Αυγούστου