BACK TO
TOP
Business

Υπογράφουν τις νέες συμβάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ

Ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής των νέων συμβάσεων εργασίας μεταξύ των εργαζομένων της ΑΤΕ και του νέου εργοδότη τους, Τράπεζας Πειραιώς.

Ψήφισμα ΠΑΣΕΓΕΣ και 7 ΕΑΣ για την εφαρμογή του 4015

0
2

Σημειώνεται ότι η τελευταία έχει δεσμευθεί για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας της «παλαιάς» Αγροτικής.

Οι νέες συμβάσεις έχουν ισχύ από την 28η Ιουλίου 2012 (ημερομηνία που οριστικοποιήθηκε η μεταβίβαση) και είναι αορίστου χρόνου.

Οι νέες συμβάσεις υπογράφονται με βάση τον ονομαστικό μικτό μηνιαίο μισθό που λάμβανε ο κάθε εργαζόμενος της ΑΤΕ, όπως αυτός ίσχυε την 31η Μαΐου 2012.

Οι απολαβές είναι καθορίζονται με βάση τον ονομαστικό μισθό που ελάμβαναν οι υπάλληλοι στις 31 Μαΐου, ενώ συμπεριλαμβάνει και τα επιδόματα που εισέπρατταν. Ως προς τα τελευταία προσαρμογές θα υπάρξουν μόνο στην περίπτωση που κάποιος υπάλληλος αλλάξει θέση.

Παράλληλα, θα ενταχθούν στα ίδια ασφαλιστικά ταμεία και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους της Πειραιώς.

Αξίζει να επισημανθεί,  επίσης, ότι οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ θα αποζημιωθούν από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕbank.

 

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

11-08-2012 16:11 Παναγιώτα

Τί γίνεται όμως με τις καθαρίστριες μερικής απασχόλησης ;καθώς η Τράπεζα Πειραιώς δήλωσε : «Δεν προσλαμβάνομε με μερική απασχόληση» υπερηφανευόμενοι για τη φιλεργατική τους πολιτική για την οποία έχουν λάβει και βραβείο, όπως είπαν.. ΄Οσο για την αποζημίωση στην απόλυση δε γράφει τίποτα.

Απάντηση

08-08-2012 19:21ate

Kαμμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα άν και άρχισαν να τις στέλνουν, μετα την παρέμβαση του συλλόγου σταμάτησαν. Πρόκειται για άθλιες συμβάσεις με όρους καταχρηστικούς, χωρίς καμία διασφάλιση των εργαζομένων.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία