BACK TO
TOP
Business

«Ψήνεται» λύση για τα φωτο-δάνεια

Προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, ώστε να «ξεμπλοκάρουν» τα δάνεια των αγροτών για φωτοβολταϊκά από την ATELeasing που έχουν συμβασιοποιηθεί, καταβάλλουν από κοινού ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ, Ν. Μαράντος και η Τράπεζα Πειραιώς.

«Ψήνεται» λύση για τα φωτο-δάνεια

2
0

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αgrenda, το τελευταίο διάστημα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με στόχο να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα που θα επιτρέπει τη «μεταφορά» των δανείων στην τράπεζα η οποία ανέλαβε το «υγιές» κομμάτι της Αγροτικής. Το θετικό είναι ότι η διάθεση υπάρχει από την πλευρά της Πειραιώς, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί κι ένας τρόπος επιμερισμού του κόστους, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι οι όροι των δανείων που είχε συμφωνήσει να χορηγήσει η ATELeasing ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκοί σε σχέση με εκείνους των ιδιωτικών τραπεζών.

Τις συζητήσεις για να αρθεί το αδιέξοδο που φρενάρει τις επενδύσεις εκατοντάδων αγροτών στα φωτοβολταϊκά επιβεβαίωσε εμμέσως ο κ. Μαράντος στη Βουλή απαντώντας –με έγγραφό τουσε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αθ. Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου. Ο εκκαθαριστής της Αγροτικής σημείωσε ότι «από τα όργανα της ειδικής εκκαθάρισης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα με τα αιτήματα δανειοδότησης των αγροτών στα φωτοβολταϊκά, που έχουν εγκριθεί και συναφθεί οι σχετικές συμβάσεις». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η όποια λύση δοθεί θα αφορά μόνο τα δάνεια για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις και όχι για εκείνα που εκκρεμούν. Για τα τελευταία, όπως διευκρίνισε, έχει ξεκινήσει η επιστροφή των σχετικών φακέλων ώστε να υποβληθούν σε άλλες τράπεζες

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία