BACK TO
TOP
Business

Με προίκα 5.000 στρέμματα

Σε μια κομβική κίνηση με ευρύτερη σημασία για τις εξελίξεις στον αγροτικό χώρο, προχώρησε την περασμένη Πέμπτη ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς – ΑΤΕbank, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει στη διάθεση ενός μεγάλου αριθμού αγροκτημάτων (περί τα 5.000 στρέμματα) που θα τεθούν απαλλαγμένα βαρών στη διάθεση νέων αγροτών.

Με προίκα 5.000 στρέμματα

1
1

Στόχος της τράπεζας είναι τα εν λόγω αγροκτήματα να εξελιχθούν σε πρότυπα αγροτικών εκμεταλλεύσεων που θα δίνουν τον τόνο της αγροτικής ανάπτυξης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, με 5.000 στρέμματα αγροτικής γης, δάνεια για την οργάνωση των εκμεταλλεύσεων, εκπαίδευση για τη λειτουργία των μονάδων και σχέδιο για τη διάθεση της παραγωγής, η Τράπεζα Πειραιώς προικοδοτεί νέους, ηλικίας κάτω των 35 ετών, που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο ειδικό πιλοτικό πρόγραμμά της για την τόνωση της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμά τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σπορόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί.

Οι πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι σ’ αυτή την πρώτη φάση του προγράμματος θα μπορούν να ενταχθούν περί τους 500 αγρότες, από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίοι θα κληθούν να αναλάβουν τη διαχείριση των διαθέσιμων εκτάσεων ακολουθώντας συγκεκριμένο μοντέλο δουλειάς το οποίο θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων και θα ανταποκρίνεται στις κατευθύνσεις που θα δίνονται από τους ειδικούς.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που από 1η Ιουνίου θα υποδέχεται τις αιτήσεις, από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για κεφαλαιώδη πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να υπογραμμίσει με σαφήνεια τα περιθώρια ανάπτυξης που παρουσιάζει ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας και να υπογραμμίσει τη στροφή που συντελείται προς την οικονομία της αγοράς με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη μεγάλων τραπεζικών ομίλων, όπως της Τράπεζας Πειραιώς - ΑΤΕbank.

Σημειωτέον ότι η παραπάνω δράση έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς νέων πολιτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία έχει ήδη θέσει στη διάθεση των επαγγελματιών του αγροτικού χώρου η τράπεζα και έχουν ως βασική ιδέα τη δημιουργία clusters με ευρύτερη συμμετοχή των συντελεστών της αγροτικής οικονομίας.

Τρέχει η συμβολαιακή
Ήδη το μοντέλο συμβολαιακής που προωθεί η τράπεζα έχει βρει λύσεις στην παραγωγή συμπύρηνων ροδάκινων με πρώτη συμβεβλημένη εκ μέρους της μεταποιητικής βιομηχανίας τη βιομηχανία Venus, ενώ ανάλογη εφαρμογή υιοθετήθηκε και για τον τομέα του καπνού με πρώτο ένθερμο υποστηρικτή αυτής της προσπάθειας τη γνωστή καπνεμπορική εταιρεία Μισσιριάν.

Είναι σαφές ότι στο διάστημα μερικών μηνών που έχουν μεσολαβήσει από την εξαγορά της ATEbank και την ανάληψη της ευθύνης χρηματοδότησης του αγροτικού χώρου, παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε αυτό τον καιρό το τραπεζικό σύστημα, ο όμιλος της Πειραιώς έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής σε σχέση με την τόνωση της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο και παρέχει ασφαλείς εγγυήσεις για τους επαγγελματίες αγρότες. 

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Νέων
Η Τράπεζα Πειραιώς, πιστεύοντας στις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας, έχει ήδη ανακοινώσει σημαντικές πρωτοβουλίες, προϊόντα και δράσεις που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τον κρίσιμο αυτό τομέα της εθνικής μας οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών,  που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που από 1ης Ιουνίου, θα υποδέχεται τις αιτήσεις, από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.

Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί.
 
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί άλλη μια πρωτοβουλία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για την υποστήριξη της χώρας και των νέων ανθρώπων της σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, συμβάλλοντας παράλληλα στην καθιέρωση νέων, πιο υπεύθυνων και βιώσιμων επιχειρηματικών  πρακτικών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο info@excelixi.org ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2106291201, 2106291432 και 2106291555.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-12-2013 21:30Mr Anderson Steve

χαιρετίσματα Είμαι πιστοποιημένο , που έχει καταχωρηθεί δανειστής δίνω έξω τα δάνεια σε πολύ φτηνές τιμές και μπορούμε να προσφέρουμε το δάνειο σας που ζητάτε παρακαλούνται όπως : Σταθεροποίηση χρέους δεύτερη υποθήκη Επιχειρηματικά Δάνεια Προσωπικά Δάνεια διεθνή δάνεια εκπαιδευτικός auto Χριστούγεννα Δάνειο για κάθε είδους Οικογένεια δανείου E.T.C Πάρτε πίσω σε μας τώρα, αν είστε σοβαρά στην ανάγκη του δανείου . Ελπίζω να ακούσω από εσάς . Με τις καλύτερες ευχές Ο κ. Anderson Steve Διευθυντής / Διευθύνων Σύμβουλος mr_andersonsteve111@hotmail.com

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία