BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ποιος και πώς θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης

Διαβάστε αναλυτικά στο Αgronews την απόφαση με τα κριτήρια και τις διαδικασίες για την προκαταβολή.

Aυξάνεται η επιδότηση για το επίδομα θέρμανσης

1
0

Τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τα ποσά για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών δίνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση των κ.κ. Γ. Στουρνάρα, Χρ. Σταϊκούρα και Γ. Μαυραγάνη το επίδομα θα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Τα φυσικά πρόσωπα θα δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης εφόσον :

•           Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους -ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής - ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

•           Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.


Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την Απόφαση για το Πετρέλαιο_Θέρμανσης.pdf

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία