BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Σφραγίζει το πλεόνασμα η Eurostat

Στην επίσημη επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη 23 Απριλίου η Eurostat ανοίγοντας έτσι, έστω και ατύπως, τη συζήτηση μεταξύ των εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σφραγίζει το πλεόνασμα η Eurostat

0
0

 

Τα στοιχεία που έστειλε στις 14 Απριλίου στη Eurostat η ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν πρωτογενές έλλειμμα γενικής κυβέρνησης 15,887 δισ. ευρώ το 2013. Το ίδιο έτος, όμως, η επίπτωση της υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ήταν -19,272 δισ. ευρώ. Αν από το πρωτογενές έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης αφαιρεθεί η επίπτωση της στήριξης των τραπεζών, προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης ύψους 3,385 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά θα επικυρωθούν από τη Eurostat και στη συνέχεια η σκυτάλη θα αρχικά περάσει στον πρόεδρο του ΣΟΕ Π. Τσακλόγλου προκειμένου να θέσει το ζήτημα του χρέους στην συνεδρίαση του Euroworking Group της Πέμπτης 24 Απριλίου και στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ο οποίος αναμένεται να θέσει το ζήτημα με τον πλέον επίσημο τρόπο στο Eurogroup στις 5 Μαϊου.

Η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει στο τραπέζι αίτημα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια και παράλληλο αίτημα μετατροπής του σημερινού κυμαινομένου επιτοκίου των διμερών δανείων από χώρες της ευρωζώνης σε σταθερό.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία