BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Μια μέρα ακόμα για τροποποιητικές δηλώσεις E9

Aφορούν στα έτη 2011, 2012, 2013 ενώ μέχρι το τέλος του μήνα πληρώνεται η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Οδηγός για τη συμπλήρωση του Ε9

2
0

Προθεσμία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου έχουν όσοι φορολογούμενοι επιθυμούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις E9 προκειμένου να μειώσουν το «λογαριασμό» του ΕΝΦΙΑ.

Οι τροποποιημένες δηλώσεις αφορούν τα έτη 2011, 2012, 2013 ενώ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αναμένεται να δοθεί παράταση.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει στην δεύτερη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που αφορά στις μειώσεις-απαλλαγές για

για άτομα που εμπίπτουν στα κριτήρια των εκπτώσεων. Δεν θα δοθεί παράταση.

Για αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση που έχουν επέλθει εντός του 2014 το σύστημα θα ανοίξει με την ολοκλήρωση της 2ης εκκαθάρισης.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή τις 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Άλλη μια κρίσιμη προθεσμία που εκπνέει μέχρι το τέλος του έτους αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2015 τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Όσοι δεν επιθυμούν να τα πληρώσουν και να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους μπορούν να το πράξουν μέχρι την ίδια ημερομηνία.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία