BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πρωτοφανής υποχώρηση στον δείκτη μεταποίησης τον Ιούλιο

Δραματική συρρίκνωση της μεταποιητικής παραγωγής στην Ελλάδα, δείχνει η έρευνα της Markit για τον μήνα Ιούλιο, η οποία αποδίδεται κυρίως στην πρωτοφανή υποχώρηση των νέων παραγγελιών και των δυσκολιών αγοράς πρώτων υλών.

Στη «φως» η λίστα των πρώτων 155 ΜμΕ που θα λάβουν επιχορήγηση από την ΕΕ

0
0

Ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) - μέγεθος το οποίο δίνει τη γενική εικόνα των επιχειρησιακών συνθηκών - έκλεισε στις 30,2 μονάδες, σημαντικά ασθενέστερος από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων και στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί σε όλη την ιστορία της έρευνας.

Συρρίκνωση - ρεκόρ καταγράφηκε σε όλες περίπου τις μεταβλητές που εξετάζονται από την έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, των νέων παραγγελιών, της απασχόλησης και των αποθεμάτων. Οι χρόνοι παράδοσης προμηθειών επιμηκύνθηκαν εξίσου με ρυθμό - ρεκόρ.

Από την έρευνα προκύπτει πως η εντονότερη υποχώρηση της παραγωγής καταγράφηκε στον τομέα παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών, ενώ υπήρξε επίσης έντονη συρρίκνωση στην παραγωγή ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών. Η πρόσφατη μείωση της παραγωγής ήταν η έβδομη σε ισάριθμους συνεχείς μήνες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία