BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Πτωτικά ξεκίνησε την Παρασκευή το ΧΑ

Με απώλειες κινείται το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας τη νευρικότητα της αγοράς μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στη μεταβλητότητα των διεθνών αγορών.

Πτωτικά ξεκίνησε την Παρασκευή το ΧΑ

0
0

Ειδικότερα, στις 10:55, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,60% στις 623,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,66% στις 183,29 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,69% στις 205,05 μονάδες.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή το μέγεθος της ύφεσης που θα υπάρξει στην οικονομία, τόσο για το τρίτο τρίμηνο του έτους, όσο και στα επόμενα τρίμηνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο άρτια και έγκαιρα θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και από το πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στο μεταξύ, σε πολιτικό επίπεδο το τοπίο ακόμη είναι ασαφές. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα παραμένει σε μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστο, εξέλιξη που αυξάνει τις πιθανότητες μιας κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η αγορά βλέπει να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στη συγκρότηση της κυβέρνησης που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Στο ταμπλό, τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, αλλά και ευμετάβλητα. Η Εθνική κερδίζει 2,86% και ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+2,71% ενισχύεται κατά 2,14%, ενώ αντίθετα η Grivalia υποχωρεί κατά 3,38%, ο ΟΛΠ ΟΛΠ-2,31% είναι στο -2,31% και η Πειραιώς στο -2,27%.

Κέρδη 1,94% καταγράφει η Βιοχάλκο, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι στο +1,61%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ+1,20% και Τιτάν. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες καταγράφουν οι Λαμδα, Mοtor Oil, ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ-0,44% Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΤΕ Jumbo, Μυτιληναίο και ΕΥΔΑΠ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία