BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Μικρή πτώση και υποτονικός τζίρος στο Χ.Α.

Νευρικό είναι το ξεκίνημα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31 Αυγούστου στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά για ακόμη μία ημέρα να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, ενώ αποτιμά και τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Συγκρατημένη απόπειρα αντίδρασης στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

3
0
Ειδικότερα, στις 10:45, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,49% στις 630,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στο 1 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,35% στις 186,01 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,35% στις 219,29 μονάδες.

 

Να σημειωθεί ότι η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου από τις εισηγμένες, με την αγορά να επιχειρεί να «διαγνώσει» τις προοπτικές, αλλά και τις αντοχές, που έχει ο επιχειρηματικός κόσμος σε ένα δύσκολο και απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Επίσης, για ακόμη μία φορά η αγορά «εισάγει» την διεθνή τάση, η οποία είναι αρνητική, ενώ παρακολουθεί και τις πολιτικές διεργασίες που υπάρχουν ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Ήδη έχουν αρχίσει να διατυπώνονται τα πρώτα σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών, ωστόσο μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται ότι το τοπίο θα παραμείνει για αρκετές ημέρες ρευστό.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία