BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα για το Χ.Α.

Νευρικότητα κυριαρχεί στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Οκτωβρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να έχει το βλέμμα στραμμένο στα «ανοικτά μέτωπα» της οικονομίας και των τραπεζών.

Η αβεβαιότητα λύγισε το Χ.Α., βουτιά 11,80% για τις τράπεζες

0
0

Στις 11:06, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,03% στις 653,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 189,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,12% στις 178,11 μονάδες.

Σημειώνεται ότι από 1ης Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιτρέπονται οι ανοικτές πωλήσεις για τις μετοχές, εξαιρουμένων όμως των τραπεζικών τίτλων. Η εξαίρεση των τραπεζικών τίτλων έγινε λόγω του ότι η  διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να έχει ανακοινωθεί πώς και από ποια πρόσωπα θα καλυφθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια καθώς και το ύψος αυτών.

Στο μεταξύ, ο χρόνος για την έναρξη των συζητήσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Η ελληνική πλευρά θα ήθελε να πάρει στα χέρια της άμεσα μια πρώτη συμφωνία σχετικά με τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει κατά προτεραιότητα, έτσι ώστε να εκταμιευτεί η πρώτη από τις δύο υποδόσεις που απομένουν.

 

(Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία