BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Κάτω από τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης τη Μεγάλη Δευτέρα

Παρά τις προσπάθειες να διαγράψει τις απώλειες που καταγράφει από την έναρξη της συνεδρίασης τη Μεγάλη Δευτέρα, ο γενικός δείκτης έχασε το επίπεδο των 600 μονάδων.

Στήριξη από τις δεικτοβαρείς μετοχές

4
0

Συγκεκριμένα στις 15:30 ο Γενικός Δείκτης βρίσκονταν στις 596 μονάδες πραγματοποιώντας απώλειες 1,57% και το τζίρο να βρίσκεται σε χαμηλά για την ώρα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις στα 36,3 εκατ. ευρώ.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης είναι το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς ο όγκος αρκετών μετοχών του FTSE 25 βρίσκεται κάτω από το μισό που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής έως το έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης.

Απώλειες 1,31% πραγματοποιεί ο τραπεζικός δείκτης, με τις μετοχές του κλάδου να εναλλάσσουν πρόσημα από την έναρξη της συνεδρίασης και τη μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες με 2,21%.

Πτωτικές τάσεις και για τις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, χωρίς να παρατηρούνται όμως κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές για τις μετοχές του δείκτη, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ με 2,39% και με τον όγκο να ξεπερνάει αυτόν της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις για τους ελληνικούς κρατικούς τίτλους, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 10,109% (+0,15%), την πενταετία στο 8,970% (+1,12%) και τη δεκαετία στο 8,470% (-0,17%).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία