BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με το βλέμμα στο ντιμπέιτ Κλίντον-Τραμπ και οι ευρωαγορές

Υπό την πίεση των διεθνών αγορών αλλά και της εγχώριας ειδησεογραφίας ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Mε κέρδη η έναρξη στη Wall Street ενόψει των ανακοινώσεων της Fed

0
0

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,85% στις 569,20 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να σημειώνει απώλειες κατά 1,29% στις 1.514,53 μονάδες και το τζίρο στα 1,84 εκατ. ευρώ.



Στο μεταξύ, σε «κόκκινο» έδαφος οδηγούνται οι ευρωαγορές, ξεκινώντας μια εβδομάδα, όπου θα κυριαρχήσουν οι αμερικανικές εξελίξεις - το ντιμπέιτ μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλτ Τραμπ- και οι ειδήσεις γύρω από την αγορά πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διαμορφώνεται 0,87% χαμηλότερα στις 342,33 μονάδες, ακολουθώντας την πτωτική τάση στην Ασία και με το «βλέμμα» στο πρώτο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων για την προεδρία στις ΗΠΑ, αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά και την επικείμενη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στην Αλγερία.

Πάντως, οι τιμές του αργού κινούνται σε ανοδική τροχιά, παρά τις μετριασμένες προσδοκίες για ενδεχόμενη συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής του «μαύρου» χρυσού. Ωστόσο, η αναφορά του Reuters ότι η Σαουδική Αραβία φαίνεται πρόθυμη να μειώσει την παραγωγή της, εάν το Ιράν δεν αυξήσει τη δική του.

Στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,98%, στη «σκιά» του Brexit και των πρόσφατων δηλώσεων του Μπόρις Τζόνσον ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017.

Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,31% και ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,28%, εν αναμονή των στοιχείων του Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα. Σημειωτέον πως η μετοχή της Deutsche Bank γνωρίζει "βουτιά" της τάξεως του 4%, σε ιστορικό χαμηλό.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,64%, καθώς η κυβέρνηση του Renzi αναμένεται να ανακοινώσει την τελική ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Εν τω μεταξύ, ο ισπανικός IBEX 35 «διολισθαίνει» κατά 1,58%, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο και καθώς οι περιφερειακές εκλογές απέτυχαν να άρουν το αδιέξοδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία