BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στη Βρετανία η προσοχή των ευρωπαίων επενδυτών

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να περιστρέφεται γύρω από τις βρετανικές εξελίξεις και ενώ οι τιμές του αργού δέχονται πιέσεις.

Στη Βρετανία η προσοχή των ευρωπαίων επενδυτών

0
0

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,51%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,21% και ο γερμανικός DAX "διολισθαίνει" κατά 0,61%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,82% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1,10% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει πτώση 0,34%.

Οι τιμές του αργού συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, μετά από τη "βουτιά" άνω του 2% που κατέγραψαν χθες φθάνοντας σε χαμηλό 9 μηνών, εν μέσω ενδείξεων για αύξηση της παραγωγής που αναζωπύρωσαν ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να καταφέρουν να εξισορροπήσουν την αγορά πετρελαίου.

Η αγορά παρακολουθεί στενά και τις εξελίξεις στο βρετανικό "μέτωπο", καθώς οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το Brexit έχουν ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα. Σήμερα, είναι προγραμματισμένη η ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλό 2 μηνών, αφού χάνει έδαφος έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία