BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Χαμηλά την μπάλα κρατά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Μικρά κέρδη παρουσιάζει στην εκκίνηση της συνεδρίασης της Τρίτης 22 Αυγούστου για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch δεν έδωσε την επιθυμητή ώθηση.

Στήριξη από τις δεικτοβαρείς μετοχές

2
0

Συγκεκριμένα, στις 10:49 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,36% στις 829,47 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει κέρδη κατά 0,45% στις 2.178,28 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται σε μόλις 1,41 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 20 ενισχύονται, 11 υποχωρούν και επτά παραμένουν αμετάβλητες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, δεν έδωσε τις "ανάσες" , η Fitch στο ΧΑ, ωστόσο το ελληνικό χρηματιστήριο παρουσίασε καλύτερη εικόνα απ΄ότι το γερμανικό, το γαλλικό και άλλων της ευρω-περιφέρειας και αυτό ήταν από τα λίγα ενθαρρυντικά στοιχεία. Κλείσιμο στις 826,46 μονάδες για τον ΓΔ, διολισθαίνοντας σταθερά μετά την καταγραφή του τοπικού υψηλού των 833,71 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης. Κλάδος κλειδί και... υπαίτιος για το "γύρισμα" της αγοράς ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ από τις παρυφές των 1.070 στο τέλος με μείον στα χαμηλά ημέρας των 1.048,62 μονάδων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία