BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Τέλος στις ελπίδες για QE μετά το πρόγραμμα έβαλε ο Κερέ

Απέκλεισε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ το ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE, καθώς, όπως είπε, μεταξύ άλλων, μία από τις προϋποθέσεις είναι το waiver, το οποίο για να υπάρχει πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα.

Τέλος στις ελπίδες για QE μετά το πρόγραμμα έβαλε ο Κερέ

1
0

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού ανέφερε πως ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι ήταν ξεκάθαρος λίγες μέρες πριν στην Ευρωβουλή, περιέγραψε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρώτον πρέπει να υπάρχει waiver, δεύτερον πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο και τέλος πρέπει να ληφθούν επισήμως οι αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως για να υπάρχει waiver πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα, σημειώνοντας πως η εποπτεία δεν είναι πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα ο Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, είχε ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί στο QE μετά το τέλος του προγράμματος μόνο αν έχει «waiver». Ωστόσο, όπως είχε σημειώσει, «η τρέχουσα μετα-μνημονιακή ενισχυμένη εποπτεία δεν εγγυάται την ύπαρξη waiver, το καταστήσαμε σαφές».

Είχε προσθέσει ακόμη ότι «η ΕΚΤ θα εκπονήσει τη δική της ανεξάρτητη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και θα κάνει τη δική της αξιολόγηση για την διαχείριση του κινδύνου».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία