BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συστήνει στην ΕΚΤ ενίσχυση του ευρώ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει υποστηρικτική νομισματική πολιτική, σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, εν αναμονή της έκθεσης που θα παρουσιάσει το ΔΝΤ στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, την επόμενη εβδομάδα.

imf_2

7
0

Το Ταμείο επίσης σκοπεύει να επαναλάβει τα αιτήματά του προς τη Γερμανία και άλλες πλεονασματικές χώρες της ευρωζώνης να αυξήσουν τις δαπάνες τους, ενώ προτίθεται να πιέσει την Ιταλία και άλλες χώρες με υψηλό χρέος να δημιουργήσουν περισσότερο δημοσιονομικό χώρο, εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το έγγραφο.

Αυτές οι κινήσεις θα συμβάλουν στην ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, την οποία το ΔΝΤ θεωρεί ελαφρώς υποτιμημένη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το ΔΝΤ θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεσή του για τις 19 χώρες του ευρώ στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, αλλά τα βασικά ζητήματα έχουν ήδη συζητηθεί αυτή την εβδομάδα.

Πηγή:euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία