BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Θετικά κινούνται οι ασιατικές αγορές παρά τις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν

Με θετικά πρόσημα κινήθηκαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας παρά το κλίμα αυξανόμενων ανησυχιών και απειλών μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, μετά την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα.

currencyexchange

3
0

Εν τω μεταξύ, το πτώμα του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε οδικώς σήμερα στην πόλη Κερμάν (νοτιοδυτικά) όπου θα ταφεί, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σε αυτό το κλίμα, στο ταμπλό στην Κίνα ο Shanghai composite κερδίζει 0,69% στις 3.104 μονάδες, ενώ ο SZSE Component σημειώνει άνοδο 0,98% στις 10.803 μονάδες.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,61% στις 28.402 μονάδες ενώ στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε κέρδη 1,60% στις 23.575 μονάδες, μετά τις χθεσινές απώλειες κοντά στο -2%, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται στο ''πράσινο''. Η μετοχές των Nintendo, Softabnk και Sony κέρδισαν 0,47%, 1,7% και 3,2% αντίστοιχα. Οι μετοχές των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ιαπωνία ενισχύθηκαν επίσης, με σημαντικά κέρδη άνω του 1%. Συγκεκριμένα, οι μετοχές των Mazda, Honda, Toyota και Nissan σημείωσαν κέρδη 2,30%, 2.73%, 1.98% και 1.76% αντίστοιχα.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε +0,95% στις 2.175 μονάδες, με τους κλάδους τεχνολογίας και καλλυντικών να ηγούνται των κερδών.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 1,35% στις 6.826 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι πυρκαγιές πρόκειται να επηρεάσουν τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων της Αυστραλίας, με τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές να αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής της χώρας, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Η Αυστραλία, εξάλλου, είναι ο έβδομος μεγαλύτερος εξαγωγέας γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο.

Η μετοχή του μεγαλύτερου παραγωγού της Αυστραλίας Bega Cheese υποχώρησε έως και 10% τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη επέστρεψε στα κέρδη κατά 3.06%. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι εγκαταστάσεις παραγωγής της δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά από τις πυρκαγιές, αλλά επηρεάστηκαν ορισμένοι προμηθευτές της.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία