BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Οφειλές σε εφορία, ΟΓΑ και ΕΛΓΑ στον εξωδικαστικό με 120 δόσεις

Έτοιµη να δεχτεί τα αιτήµατα των οφειλετών προς τις εφορίες, τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ), την πρώην ΑΤΕ, αλλά και πλέον τον ΕΛΓΑ είναι από την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, η πολυδιαφηµισµένη εδώ και ένα χρόνο ηλεκτρονική πλατφόρµα του εξωδικαστικού µηχανισµού των αγροτών, που τέθηκε σε εφαρµογή µετά από αλλεπάλληλες αναβολές (αρχική εκτίµηση ήταν ότι θα άνοιγε στις 14 Μαΐου).

Οφειλές σε εφορία, ΟΓΑ και ΕΛΓΑ στον εξωδικαστικό με 120 δόσεις

4
1

Με σηµαντικότερη παροχή τη διευθέτηση των οφειλών των αγροτών στην εφορία και τον  ΕΦΚΑ αφού θα... ξεµπλοκάρει όσους έχουν αφήσει οφειλές από προηγούµενα έτη, ο εξωδικαστικός και οι 120 δόσεις για τους αγρότες συµπεριέλαβε και τα βεβαιωµένα χρέη στον ΕΛΓΑ. Αυτό έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρµας, η υφυπουργός Οικονοµικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κίνηση αυτή ερµηνεύεται βέβαια από πολλούς σαν µια ακόµα προσπάθεια της Κυβέρνησης να µπουν στα ταµεία του κράτους όσο το δυνατόν περισσότερα «χαµένα χρήµατα» από τους αγρότες, αφού το ενδιαφέρον για το διακανονισµό µε τις τράπεζες ο οποίος περιορίστηκε µόνο στα υπό εκκαθάριση χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα (ΑΤΕ,Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο, FBB, Proton, Πανελλήνια, Συνεταιριστικές κ.α.) είναι µάλλον µικρό.

Παρόλα αυτά έστω και στην περίπτωση αυτή, δέλεαρ αποτελεί η διαγραφή - όπως ανακοινώθηκε - του 100% των τόκων υπερηµερίας και η διαγραφή τόκων κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωµένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο νόµος για τα πανωτόκια και οι ισχύουσες υποθήκες.  Σε περίπτωση ολικής εξόφλησης (πράγµα βέβαια δύσκολο) η διαγραφή τόκων και πανωτοκίων µπορεί να φθάσει το 60%, ενώ σε περίπτωση ρύθµισης του υπολοίπου σε βάθος 10ετίας, η διαγραφή δεν θα ξεπερνά το 40%.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Wine Trails

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-07-2018 11:57ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΔΗΣ

Παρακαλω πολυ κυριοι να με ενοιμερωσετε στο παρα πανω mail αν ανοιξε η νεα πλατφορμα ρυθμισης των κοκκινων δανειων αγροτων πρωην ΑΤΕ.Αν ναι ποια ειναι η εφαρμογη.Σας ευχαριστω πολυ!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία