BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συμμαχία Nvidia και Yamaha για αγροτική τεχνολογία

Η Nvidia ενώνει τις δυνάμεις της με την Yamaha Motor της Ιαπωνίας για να δημιουργήσει εξοπλισμό γεωργίας ακριβείας, πυροδοτώντας μια έντονη μάχη για την υπεροχή στην κατασκευή chip σχεδιασμένα για τεχνητή νοημοσύνη.

nvidia_ag

Γιώργος Κοντονής

10
0

Η αμερικανική εταιρία σχεδιασμού chip και καρτών γραφικών παλεύει με την Intel και κινέζους ανταγωνιστές για την προμήθεια τσιπ για την ταχεία επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων εικόνας και άλλων δεδομένων, που χρησιμοποιούνται στη γεωργία μεταξύ άλλων πεδίων, για τις ανάγκες αυτόνομων μηχανημάτων και συλλογής δεδομένων.

Η ομάδα της Yamaha έχει ως στόχο την κατασκευή μη επανδρωμένων γεωργικών οχημάτων για εργασίες όπως η συλλογή και η μεταφορά φρούτων και λαχανικών, με σχέδια για εμπορική διάθεση το 2020. Το δίδυμο θα εργαστεί επίσης για την προώθηση drones, τα οποία έχουν χρήσεις στην γεωργία.

«Η γεωργία είναι εξαιρετικά δύσκολη, επειδή κάθε φυτό και κάθε φρούτο και κάθε λαχανικό φαίνεται διαφορετικό», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, στο Nikkei και σε άλλα μέσα. «Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να γράφει λογισμικό για να αναγνωρίζει κάθε μπρόκολο, κάθε μαρούλι, κάθε λάχανο».

Αλλά η βαθιά εκμάθηση - μια τεχνική όπου το ίδιο το μηχάνημα εκπαιδεύεται - μπορεί να «διδάξει αυτά τα έξυπνα μηχανήματα πώς να αναγνωρίσουν όλους τους περίπλοκους, ποικίλους τύπους καλλιεργειών του κόσμου, ασθένειες και έντομα. Τώρα είναι δυνατόν για εμάς να διδάξουμε την τεχνιτή νοημοσύνη αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Huang.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία