BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πρώτο ερπυστριοφόρο χορτοκοπτικό της Claas είναι γεγονός

Πρωτοεμφανιζόμενο στην έκθεση Agritechnica expo, το Claas Jaguar 960 Terra Trac είναι το μοντέλο που ενθουσίασε τους πάντες με τις νέες του δυνατότητες.

claas_erpistries_2

Βασίλης Σοφός

105
0

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος προϊόντος, Luke Wheeler, το 1996 η Claas ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε σύστημα με ερπύστριες για χρήση στις θεριζοαλωνιστικές μηχανές Lexion.

Αυτή η τεχνολογία αποτέλεσε επαναστατική καινοτομία στη συγκομιδή σιτηρών, αναβαθμίζοντας την οδηγικη συμπεριφορά, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα στο χωράφι και μειώνοντας τη συμπύκνωση στο έδαφος.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Claas με το Terra Trac επανακαθορίζει τον τρόπο που οι χορτοσυλλέκτες δουλεύουν στο χωράφι», είπε χαρακτηριστικά ο Luke Wheeler.

Το σύστημα Terra Trac, σε συνδυασμό με το σύστημα ρύθμισης της πίεσης των ελαστικών στον πίσω άξονα, θα είναι διαθέσιμο με πλάτος ερπύστριων 635, 735 και 890mm και επιτρέποντας, σύμφωνα με την εταιρεία, βελτιωμένη πρόσβαση στο χωράφι και λιγότερες ζημιές στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η έκδοση με πλάτος ερπύστριας 635 χιλιοστά «πατάει» μια επιφάνεια στο έδαφος 1,3 τετραγωνικών μέτρων, που με όρους ελαστικών είναι η διπλάσια επιφάνεια από αυτήν που έχει το πάτημα των ελαστικών μεγέθους 800.

Το σύγχρονο σύστημα προστασίας στο κεφαλάρι, αποδεικνύει, όπως τονίζει ο υπεύθυνος προϊόντος, ότι η ιδέα της εταιρείας έγινε πράξη.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι οι κύλινδροι στήριξης που είναι τοποθετημένοι εντός της ερπύστριας οι οποίοι βοηθούν αποτελεσματικά στη μείωση της περιοχής επαφής στο έδαφος περίπου στο ένα τρίτο.

Οι κύλινδροι πιέζονται προς τα κάτω υδραυλικά, δίνοντας ύψος στην ερπύστρια και επιτρέποντας σε όλο το όχημα να στρίψει άμεσα.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Κιέλ στη Γερμανία απέδειξαν ότι η πίεση του εδάφους κατά τη διάρκεια της στροφής είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με ένα ενσιρωτικό με τροχούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία