BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με 27 μέτρα μπούμα το συρόμενο ψεκαστικό Hardi Navigator 4000

Ανήκοντας στα μεσαία μοντέλα της σειράς των ρυμουλκούμενων ψεκαστικών της Hardi, το Navigator αποτελεί ένα πραγματικό μείγμα ψεκαστικού με απλά χαρακτηριστικά και υψηλή τεχνολογία. Για να έχουμε πλήρη εικόνα για τι μπορεί να κάνει η Hardi σε αυτή τη κατηγορία, δοκιμάσαμε σε πραγματικές συνθήκες το μοντέλο των 4.000 λίτρων με την 27 μέτρων βέργα.

wil_pt_HardiNavigator_54_id84333

Βασίλης Σοφός

88
0

Το Navigator τοποθετείται στη μεσαία σειρά των ψεκαστικών της εταιρείας Hardi. Έχοντας παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2007 για να συμπληρώσει το κενό στη γκάμα ανάμεσα στο μοντέλο-ναυαρχίδα και στο βασικό συρόμενο μοντέλο Ranger, η σειρά Navigator ήταν διαθέσιμη με χωρητικότητες από 3000 έκως 6000 λίτρα και μια επιλογή από τρεις διαστάσεις μπούμας από 18 έως 39 μέτρα. Σε αντίθεση με το μεγάλο μοντέλο Commander με το καθιερωμένο σύστημα διεύθυνσης στους άξονες, το Navigator είναι διαθέσιμο μόνο με την επιλογή του ελέγχου της ράβδου ζεύξης.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Navigator είναι εξοπλισμένη με μπούμα 27 μέτρων που προέρχεται από την τριπλά αναδιπλούμενη μπούμα της Hardi εν ονόματι Delta-Force. Τα μέρη της μπούμας όχι μόνο αναδιπλώνονται ανεξάρτητα (για παράδειγμα από 27 μέτρα η μπούμα γίνεται 21 μέτρα) αλλά κατά τη μεταφορά γίνεται σημαντικά πιο κοντή. Με σχεδόν μηδενική προεξοχή της ράβδου ζεύξης αποτελεί ένα πολύ μαζεμένο μηχάνημα, ακόμη και όταν συνδυάζεται με μπούμα των 30 μέτρων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο με την μπούμα των 27 μέτρων είναι εφοδιασμένο με το εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα ελέγχου του ύψους με υπερήχους της Norac, το οποίο η Hardi βάπτισε AutoSlant, εξοπλισμός ο οποίος προτείνεται ανεπιφύλακτα. Ας αρχίσουμε από το μπροστινό μέρος, όπου το ψεκαστικό συνδέεται με το τρακτέρ μέσω ενός χαμηλού κοτσαδόρου.

H προσάρτηση και η αφαίρεση του ψεκαστικού γίνονται εύκολα. Η αντλία-με λειτουργία του pto- ψεκασμού της Hardi, έχει ισχύ 310 λίτρων/λεπτό (στα 15 bar) και είναι τοποθετημένη στο πίσω άκρο της ράβδου ζεύξης, θέλοντας όμως ακόμη πιο μακριούς σωλήνες. Λειτουργώντας την αντλία στις 540 σ.α.λ. και χρησιμοποιώντας τους κανονικούς σωλήνες αναρρόφησης των 2,5 ιντσών μετρήθηκε μια απόδοση 275 λίτρων/λεπτό.

Η χωρητικότητας 35 λίτρων χοάνη επαγωγής είναι καλορυθμισμένη και αδειάζει με ρυθμό 135 λίτρων/λεπτό. Οι κάνουλες είναι τακτοποιημένες και ομαδοποιημένες και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει λάθος από τον χειριστή. Ακόμη, το ακροφύσιο ξεπλύματος του δοχείου κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, καθαρίζοντας και το παραμικρό υπόλειμμα από την χοάνη.

Περισσότερα στο Profi Μαρτίου που κυκλοφορεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία