BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η «άσημη» χορτοδετική της Marcrest Manufacturing με το τύλιγμα-ρεκόρ

Κινητήρας αλλά και καμπίνα προέρχονται από την John Deere, η οποία δάνεισε το εξακύλινδρο 6,8 λίτρων μοτέρ (Stage IIIA) της που αποδίδει 173 ίππους και την καμπίνα που ανήκει σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο θεριζοαλωνιστικής μηχανής. Από εκεί και έπειτα, η Marcrest ανέπτυξε το δικό της σύστημα ελέγχου, διατηρώντας όμως το τζόιστικ με το οποίο εξοπλίζει η John Deere τα δικά της μηχανήματα.

Marcrest_Manufacturing

Βασίλης Σοφός

26
0

Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή στη Βρετανία, αλλά η καναδική Marcrest Manufacturing διαθέτει αξιοσημείωτα μηχανήματα στο χαρτοφυλάκιό της όπως η συρόμενη χορτοδετική μηχανή της σειράς 4000 που μπορεί να στοιβάζει 9, 18 ή και 21 ορθογώνιου σχήματος δεμάτια σε πολύ λίγο χρόνο. Πολλοί είναι εκείνοι όμως που δε γνωρίζουν ότι η ίδια εταιρεία διαθέτει και αυτοκινούμενη χορτοδετική που πετυχαίνει τύλιγμα-ρεκόρ αφού καταφέρνει να φτιάχνει 1200 μπάλες σε μία ώρα.

Ο λόγος για την Bale Baron 6240SP, η οποία περιγράφεται από την Marcrest ως «η χορτοδετική με το πιο προηγμένο σύστημα δεματιάσματος». Το μηχάνημα διαθέτει υδροστατικού τύπου μετάδοση με εύρος δύο ταχυτήτων. Μπορεί και εργάζεται με περίπου 8-12 χλμ/ώρα με την μέγιστη ταχύτητα στο χωράφι να αγγίζει τα 18χλμ/ώρα (η τελική ταχύτητα στο δρόμο φτάνει τα 50χλμ/ώρα).


Η εμπρόσθια τοποθέτηση που έχει το μηχάνημα και ο αναρτημένος μπροστινός άξονας προσφέρουν στον χειριστή πολύ καλή ορατότητα.

Ο μηχανισμός δεματιάσματος είναι σχεδόν ίδιος με εκείνον που ενσωματώνουν τα συρόμενα μοντέλα της μάρκας και συνεπώς η Bale Baron 6240SP μπορεί και συσκευάζει σε τρεις σειρές 9, 18 ή και 21 μπάλες. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία μπορεί να συνεργαστεί μέχρι και με άλλα 3 συμβατικά μηχανήματα χορτοδεσίας. Πρακτικά, όταν η τελευταία μπάλα είναι στη θέση της, το δεμάτι συνδεόμενο με ένα διπλό πηνίο, και καθώς σχηματίζεται η δεύτερη μπάλα, ωθείται έξω από θάλαμο και ακουμπάει στο έδαφος.

Εκτός Ευρώπης προς ώρας

Σύμφωνα με τα «θέλω» του προέδρου της εταιρείας, Mark Horst, το να πωλούνται 50 μηχανήματα το χρόνο είναι πολύ θετικό στοιχείο.«Μέχρι στιγμής περίπου 30-40 μηχανές που πωλούνται μένουν στον Καναδά και άλλες ταξιδεύουν και στη Βόρεια Αμερική αν και μερικά κομμάτια πήγαν και μέχρι την Αυστραλία», αναφέρει ο. Mark Host.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία